IJspret op de Bax-IJsbaan. Archieffoto: Burry van den Brink
IJspret op de Bax-IJsbaan. Archieffoto: Burry van den Brink (Foto: Burry van den Brink)

IJstijd in Doetinchemse binnenstad

BAX-ijsbaan op het Simonsplein

DOETINCHEM - De schaatsen kunnen weer onder in het hart van Doetinchem. Met het hele gezin naar de ijsbaan op het Simonsplein. Kinderen kunnen hun klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes meebrengen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond. Dus kom naar de BAX-ijsbaan in Doetinchem, want vanaf 7 december is die weer open. Goed nieuws: kinderen tot en met 12 jaar kunnen dankzij 'IJstijd!' na het schoolschaatsen met korting nog een keer schaatsen als ze een unieke code verzilveren.

Vele tijdelijke ijsbanen vormden sinds 2011 het collectief van IJstijd! De naam staat vanaf nu voor een veel breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. De eerste stap is om komend jaar 250.000 kinderen via het schoolschaatsen op een leuke manier kennis te laten maken met de sport. IJstijd! is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN.

Via lespakketten en schoolschaatslessen krijgen basisschoolkinderen vaak een eerste echte kennismaking met de puur Hollandse schaatssport. Vanaf dit seizoen ontvangen zij na hun schaatsles op de BAX-ijsbaan een cool IJstijd!-polsbandje met een unieke code die hen de gelegenheid biedt om nog eens gratis of voordelig te gaan schaatsen. Wél op een officiële vaste ijsbaan. Verzilveren kan via schaatsen.nl/ijstijd. Zo kunnen de kinderen laagdrempelig extra schaatsplezier beleven. Hopelijk brengt dit weer nieuwe talenten voort, die later in de voetsporen van toppers als Sven Kramer en Ireen Wüst, Sjinkie Knegt of Suzanne Schulting kunnen treden.

Meer bewegen
IJstijd! speelt in op het maatschappelijke streven om de jeugd meer te laten bewegen. Sport is goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind. Schaatsen staat voor plezier op het ijs, coördinatie, kracht en snelheid. Deze wintersport zit in het DNA van de Nederlander. Als het één nacht vriest, dromen velen van toeren op natuurijs en de Elfstedentocht.

In Nederland leren kinderen fietsen en zwemmen en daar hoort natuurlijk ook schaatsen bij. Sinds strenge winters minder vaak voorkomen, is het echter niet meer vanzelfsprekend dat de jeugd leert schaatsen op natuurijs. De KNSB en haar samenwerkingspartners willen alle kinderen daarom met deze oer-Hollandse sport laten kennismaken op kunstijs. Ons land telt 23 grote kunstijsbanen, die vanaf oktober tot april open zijn, en vele tientallen kleinere ijsbanen, die veelal vanaf Sinterklaas tot het einde van de kerstvakantie in de stads- en dorpscentra liggen.

Samenwerking
De KNSB werkt voor IJstijd! samen met vele partijen. De kunstijsbanen, schaatsscholen, schaatsverenigingen en basisscholen spelen een belangrijke rol. Hoofdsponsor KPN is vanaf het eerste begin nauw betrokken geweest bij IJstijd! en is ook in deze editie één van de belangrijkste dragers van deze campagne. De VKN nam mede het initiatief om IJstijd! uit te breiden met de vaste kunstijsbanen. Rabobank is nieuwkomer en ondersteunt IJstijd! om de lokale verbinding met de schaatsverenigingen te versterken. Daarnaast hebben Croky, Daikin, Tonzon en Trachitol en de mediapartners De Telegraaf en 100%NL het jeugdschaatsplan ook omarmd.

De BAX-ijsbaan is tussen 7 december en 6 januari elke dag geopend van 10.00 tot 19.00 uur met uitzondering van eerste kerstdag. Meer informatie over de exacte openingstijden en entreeprijzen is te vinden op www.lkkrdoetinchem.nl.

Meer berichten