Ronald Treijtel, Ruud Veldkamp, Tine Paulus en Gerbrand van Noort (vlnr). Foto: Bert Vinkenborg
Ronald Treijtel, Ruud Veldkamp, Tine Paulus en Gerbrand van Noort (vlnr). Foto: Bert Vinkenborg (Foto: )

CvJO Doetinchem wordt Flox ondernemerscentrum

DOETINCHEM - Het Centrum voor Jong Ondernemerschap CvJO ondergaat momenteel een metamorfose. Wat zo'n zes jaar geleden begon als broedplaats voor startende ondernemers krijgt nu een nieuwe en bredere opzet. Flox Ondernemershuis wordt een thuis voor Zp'ers (zelfstandige professionals) en starters. Flox speelt hiermee in op een groeiende behoefte. Onlangs meldde het NOS-journaal; de behoefte aan 'co-working' groeit snel. Steeds meer ondernemingen besluiten ook groepen medewerkers extern te laten werken in een flexwerkomgeving.

Door Bert Vinkenborg

Ronald Treijtel is initiatiefnemer en eigenaar/directeur van Flox. Hij vertelt wat er bijzonder en anders is dan in het recente verleden bij het CvJO. "CvJO is nooit erg bekend geworden. Dat kwam deels door de moeilijke naam die lastig in het geheugen lag. Flox is kort en krachtig en hoort bij het ondernemerschap. De eigenlijke betekenis is vurig, vlammend en energiek. Het nieuwe van Flox is onze manier van werken."
Het gebouw aan de Terborgseweg heeft flexibele werkplekken in verschillende vormen en sferen. Daarnaast is het vooral een plek waar ondernemers elkaar ontmoeten via de vele netwerkevenementen. Samenwerking, verbinding, inspiratie en collegiaal klankborden staan centraal. Hierdoor staan zelfstandige ondernemers er niet alleen voor en zijn eerder (ook financieel) succesvol. Voor veel Zp'ers is het ook gewoon leuk om geregeld collega's om zich heen te hebben en bijvoorbeeld samen te lunchen.
Het CvJO was een stichting, Flox is een bv met Ronald Treijtel als directeur/eigenaar. Door zijn verleden heeft Treijtel al een groot zakelijk netwerk in de Achterhoek opgebouwd. Ook is hij initiatiefnemer van Inspiratie Netwerk Achterhoek.
Waar CvJO zich vooral richtte op jonge ondernemers is Flox toegankelijk voor alle zelfstandige professionals, ook als ze bijvoorbeeld zestig jaar zijn en met iets nieuws beginnen. Iedere derde maandagochtend van de maand van 09.00 tot 12.00 uur houdt Flox een Open Netwerkochtend. Kennismaken kan ook op andere momenten. Over twee weken gaat de website www.floxondernemershuis.nl de lucht in. Het concept van Flox is bewust laagdrempelig gehouden. Vanaf vier uur per week kunnen ondernemers al gebruik maken van een werkplek. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de interne verbouwing en inrichting. Straks is er in het voorportaal een ruimte waar ondernemers kortere tijd kunnen werken, in de verbindingszone is ruimte voor ontmoetingen en gesprekken en achterin is een zone waar ondernemers kunnen werken en gebruik maken van spreekkamers en een workshopruimte. Voor iedere ondernemer dus een passende plek.
Hoeveel Zp'ers hebben zich al aangemeld? Treijtel: "Tot nu toe hebben we er al 25 genoteerd en we willen in het komend jaar nog hard groeien. Voor de kosten hoeft men het niet te laten. Een bureauplek is er vanaf 45 euro per maand en om netwerk-lid te worden betaal je 25 euro per maand." Het adres van Flox is Terborgseweg 20, 7005 BA Doetinchem, in hetzelfde pand waar het CvJO was gevestigd.
De komende activiteiten beginnen op 12 november met een rondje met ondernemers langs verschillende Doetinchemse bedrijven en op 19 november van 9.00 tot 12.00 uur dus de eerste Open Netwerkochtend.
 

Meer berichten