Concert jarig salonorkest Schwarze Rose

DOETINCHEM - Muzikale hoogtepunten uit de 20ste eeuw staan op het programma van het jubileumconcert dat salonorkest Schwarze Rose op zaterdag 10 november geeft. Het optreden ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van het orkest vindt plaats in de Bizetzaal van de muziekschool in Doetinchem. Speciale solist is Freddy Golden, op citer.

Schwarze Rose, dat in 1998 is opgericht door Helmut Hendricks uit Kleef en Hans Franz uit Emmerich, telt twintig enthousiaste leden die allemaal uit de Duits-Nederlandse grensstreek komen. Het salonorkest verzorgde de afgelopen twintig jaar vele optredens op diverse podia, met de muziek van André Rieu als inspiratiebron.
Onder de bevlogen leiding van dirigent Geert Jan Dijkerman wordt klassiek salonorkestrepertoire gespeeld als 'Heinzelmännchens Wachtparade' en 'Wien wird bei Nacht erst schön'. Maar ook speelt Schwarze Rose muziek uit de jaren vijftig, zestig en zeventig, zoals 'Thank you for the music' (Abba) en 'Blue Tango' (Leroy Anderson).
Bij de uitvoering van het thema uit de film 'Der dritte Mann' is er een speciaal gastoptreden van Freddy Golden op citer. Freddy Golden is naast zijn werk als solist en componist bekend geworden met zijn eigen orkest waarmee hij jarenlang diverse shows op radio en tv begeleid heeft.
Het concert begint om 20 uur en de toegangsprijs is 7 euro. Kaartverkoop aan de kassa.
.

Meer berichten