Foto: Jorieke-Philippi

Beierse oktober bij Den Ooiman

DOETINCHEM - Nu de oktoberfeesten ook de Achterhoek hebben bereikt kon Sensire Den Ooiman niet achterblijven. Daarom werd afgelopen vrijdag alles uit de kast gehaald om er een heus oktoberfeest van te maken in Beierse stijl.

De medewerkers van Den Ooiman hadden zich grondig verdiept in de tradities en gebruiken in Beieren. Daarom werden de tafels aan elkaar geschoven en aangekleed in witte en blauwe kleurencombinaties en werden de bierpullen uit de kast gehaald. De dames droegen een 'Dirndl' en de heren hadden zich in een 'Lederhose' gehesen. De harmonicaspelers "De Veltzicht-Trekkers" zorgden voor de muzikale begeleiding.
Medewerkster Linda Bregman vat de reacties van de bewoners samen: "De mensen vonden het overweldigend. Ze waren verrast toen ze zagen dat alle medewerkers in klederdracht tevoorschijn kwamen. Ik zag de bewoners genieten van de gezelligheid aan de lange tafels en het saamhorigheidsgevoel. Ze genoten van de heerlijke schnitzels en bier en natuurlijk moesten ze nog even Proosten op het Oosten!"

Meer berichten