Foto:

Scancoverytrial steunt goede doelen

DOETINCHEM - ScanCoveryTrial uit Doetinchem heeft Make-a-wish-Nederland uitgekozen als een van de twee goede doelen die in 2019 gesteund worden. De organisatie doet dat jaarlijks door het inschrijfgeld te betalen van twee van de teams die meedoen aan de grote toertocht dwars door Scandinavië om goede doelen te steunen. Deze teams proberen vervolgens zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen voor het goede doel. Een van die teams die Make-a-wish-Nederland steunen, is Team 2 Fryslân. Het andere is Team 31 Snow Challenge, dat wel zelf het inschrijfgeld betaalt.

"Laten we van editie 2019 één grote droom maken door samen zoveel mogelijk gelden te genereren zodat de stichting meer wensen van ernstig, soms zelfs levensbedreigend, zieke kinderen in vervulling kan laten gaan", aldus teamleden Egbert Oenema en Hendrik Gorter van Scanct team 2 Fryslân. "Samen maken we het verschil."
De ScanCoveryTrial gaat in ruim één week tijd kriskras door het prachtige Scandinavië naar het noordelijkste puntje van het Europese continent; de Noordkaap aan de Barentszzee. Tijdens deze week rijden de teams ruim 7.000 kilometer en dat onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen welke kunnen dalen tot wel min 47 graden Celsius. Deze negende editie gaat op donderdag 3 januari van start en de finish is op zaterdag 12 januari 2019.
De route is net als voorgaande jaren, behoudens de speciale bestemming, top-secret maar zal ongetwijfeld een betoverende indruk achterlaten bij de deelnemers en de vele volgers. De ScanCoveryTrial is beslist geen race of rallywedstrijd maar een autotoertocht waarbij een strikte naleving van de verkeersregels van essentieel belang is. Naast navigatie via coördinaten maakt ScanCoveryTrial ook gebruik van een routeboek met leuke klassement(puzzel)proeven.
Wie de teams wil sponsoren voor het goede doel kan dan doen via de 'doneer nu'-button op onderstaande website.

www.makeawishnederland.org

Meer berichten