Koor zingt in Amphiongarage

DOETINCHEM - Een bijzonder concert op een bijzondere locatie: parkeergarage Het Loo, beter bekend als de Amphiongarage. In die prachtige akoestiek verzorgt Het Kleine Holte Koor op zondag 11 november een optreden.

In het kader van het 'Europees jaar van het cultureel erfgoed' heeft HKHK onder leiding van dirigente Dineke de Roo zich laten inspireren door muziek uit verschillende Europese landen, uit verschillende periodes en stijlen. Verteller Rafke Kraakman neemt het publiek mee op deze muzikale reis. Naast het optreden van het koor zal harpiste Nanja Bakker zorgen voor een instrumentaal intermezzo.
In de Amphiongarage bevindt zich uniek Doetinchems

sch

erfgoed, vormgegeven in de Zakheilige van Doetinchem. Dat is een klein beeldje van Franciscus van Assisi, dat volgens de overlevering bescherming bood tegen kwade geesten. Het werd voor de bouw van het Lookwartier door archeologen gevonden en staat in garage Het Loo permanent tentoongesteld. Kunstenaar Cornel Bierens maakte van scherven, die ook op de bouwplaats werden gevonden, een bijzonder en symbolisch kunstwerk van de heilige.
Omdat in de parkeergarage alleen 'staanplaatsen' zijn wordt geadviseerd indien nodig zelf een klapstoeltje mee te nemen. Het concert van Het Kleine Holte Koor, dat om 11 uur begint, is gratis toegankelijk, met de mogelijkheid om een vrije gift te doen. Na afloop is er in restaurant het Borghuis gelegenheid voor een drankje.

Meer berichten