Theatervoorstelling over voltooid leven van Jos Spijkers. Foto: Charles Keijser Fotografie
Theatervoorstelling over voltooid leven van Jos Spijkers. Foto: Charles Keijser Fotografie (Charles Keijser Fotografie)

Theatervoorstelling over voltooid leven

DOETINCHEM – 'Het einde van het leven' is een theatervoorstelling over voltooid leven. Hierin zoeken mensen naar wegen om hun levenseinde te realiseren en daarbij boksen ze vaak op tegen onbegrip van familie en samenleving. "De voorstelling toont mensen op hun kwetsbaarst en laat wederzijdse afhankelijkheid en betrokkenheid zien. De laatste levensfase wordt bespreekbaar en invoelbaar gemaakt, met verhalen over je eenzaam en overbodig voelen, over onmacht, verzet en waardig willen sterven", aldus theatermaker Jos Spijkers.

De voorstelling is geïnspireerd op het boek 'Voltooid leven' van Els van Wijngaarden. Er wordt gespeeld door zeven oudere spelers, twee muzikanten en twee jonge 'gastvrouwen'. De persoonlijke verhalen worden afgewisseld met hartstochtelijk gezongen klassieke popsongs en scènes vol mededogen en ironie.
'Het einde van het leven' is een productie van stichting 't Zwerk, in samenwerking met de Theaterbroedplaats van de Gruitpoort in Doetinchem. Samen ontwikkelen zij projecten die een maatschappelijke noodzaak en relevantie hebben.
De première is op woensdag 31 oktober, 20.30 uur in de Gruitpoort. Toegangsprijs is 10 euro.
Meer informatie over reserveren en speeldata: www.heteindevanhetleven.nl.

Meer berichten