Jubileumconcert Oost-Nederlands Kamerkoor

DOETINCHEM - Het Oost-Nederlands Kamerkoor geeft een jubileumconcert. Het jubileum geldt eigenlijk dirigent Rob Vermeulen, want het is 25 jaar geleden dat hij de baton overnam van oprichter Chiel de Leeuw. Het concert is op zaterdag 10 november, in de Doetinchemse Catharinakerk.

Het koor zingt twee vooraanstaande werken uit de koormuziek, de Nelsonmis van Haydn en het 'Dixit Dominus' van Händel. De instrumentale begeleiding is in handen van The Utrecht Company of Music onder leiding van Karel Demoet. De solistenpartijen worden vertolkt door Caroline Cartens en Petra Fröhlich (sopraan), Saskia Regtering (alt), Henk Gunneman (tenor) en Joep van Geffen (bas).
Het Oost-Nederlands Kamerkoor bestaat uit ruim dertig zangers en zangeressen uit de regio Oost-Nederland en zingt repertoire vanaf de renaissance tot en met de 21ste eeuw. Het koor stelt hoge eisen aan zichzelf en werkt voortdurend aan het handhaven en versterken van een hoog kwaliteitsniveau. Het staat sinds 1993 onder leiding van Rob Vermeulen, hoofddocent koordirectie aan Het Utrechts Conservatorium. Het ONK repeteert elke donderdagavond in Doetinchem. Dit jaar concerteerde het ONK in Doesburg, Nijmegen, Kalkar, Utrecht, Lochem en Wageningen. Na het jubileumconcert staan kerstconcerten gepland voor 22 en 23 december.
Kaarten voor het jubileumconcert kosten 22,50 euro zijn verkrijgbaar via de website. Bij de kassa bedraagt de entree 25 euro. Het concert begint om 20.30 uur.

www.oostnederlandskamerkoor.nl

Meer berichten