Cemil Yilmaz. Toto: PR
Cemil Yilmaz. Toto: PR (Foto: eigenaar Cemil Yilmaz)

Event voor jongeren met migrantenafkomst

Divercity in De Gruitpoort over gelijke kansen en successen

DOETINCHEM - Speciaal voor jongeren en jong volwassenen met een migrantenafkomst wordt op vrijdag 19 oktober in De Gruitpoort het event Divercity Doetinchem georganiseerd. Onderwerp van gesprek zijn onder meer obstakels in het onderwijs en werk alsmede te laag schooladvies en stage- en arbeidsdiscriminatie. De avond gaat ook over gelijke kansen en successen.

Gastheer van deze avond is Cemil Yilmaz, bekend van radio, tv en de Haagse politiek. Yilmaz, expert op deze onderwerpen, zal de discussie met panel en publiek leiden. In het panel zitten ervaringsdeskundigen. Onder hen is Muhammed Al-Tamimi, arts en onderzoeker in het VU Medisch Centrum naar genderchirurgie. Hij is op zijn zesde met zijn familie uit Irak gevlucht vanwege de politieke situatie.Naast zijn studie gaf Muhammed op basisscholen les over seksuele en relationele vorming en was hij zorgambassadeur voor migranten. Tevens heeft hij meegewerkt aan een informatieboek voor lhbt-vluchtelingen. Voor zijn inzet werd Muhammed in 2016 beloond met een ECHO-award, een prijs voor een excellent talent met een niet-westerse of vluchtelingenachtergrond.

Ontwikkelen
“Ik ben altijd bezig mezelf door ontwikkelen. Dat wil ik de kinderen in Nederland ook meegeven, durf jezelf te ontwikkelen in wat jij wilt. Hecht niet te veel waarde aan hoe ‘experts’ je beoordelen. Als ik had geluisterd naar de mensen die toen ik op het vmbo zat zeiden ‘Dokter? Zet dat meer uit je hoofd’ dan weet ik niet waar ik was terecht gekomen. In elk geval niet hier. Het kan een moeilijk traject zijn en het lijkt zonder einde. “Maar geef nooit op totdat je je doel hebt bereikt, ook niet bij tegenslagen.”
In het panel zitten ook Haci Tekinerdogan, maatschappelijk geëngageerd verhalenverteller en docent Graafschapcollege, Mikel Kleinpenning, wijkagent centrum en Muhterem Kose, ondernemer Intervat. De avond wordt bijgewoond door burgemeester Mark Boumans. De discussie wordt afgewisseld met muziek van dj Killah. Aansluitend op het event toont De Gruitpoort de film BlackKklansman van Spike Lee.
De opbrengst van deze avond zal meegenomen worden als input voor de diversiteitsagenda van de gemeenteraad. Stip aan de horizon is dat onderwijs, werk, politiek, media en cultuur een afspiegeling zijn van de Doetinchemse samenleving.
De zaal gaat open om 19.30 uur. Het programma duurt van 20 tot 22 uur. De entree is vrij. Hapjes worden gratis verzorgd door Fazil Sahin Oriëntaalse Delicatessen. De Gruitpoort is aan de Hofstraat 2.

Meer berichten