B-Art, Bart Voogt één van 's werelds beste beatboxers. Foto: PR
B-Art, Bart Voogt één van 's werelds beste beatboxers. Foto: PR (Foto: )

Het Wilde Oosten: wervelende festivalavond

DOETINCHEM - Een wervelende festivalavond vol onbegrensde nieuwe makers, wars van hokjes en dwars door disciplines. Dat is de productie 'Het Wilde Oosten' die op zaterdag 27 te beleven is in De Gruitpoort in Doetinchem.

De Nieuwe Oost en Kameroperahuis brengen deze talenten samen en geven ze een plek om te experimenteren en nieuwe kruisbestuivingen te onderzoeken. Het resultaat is een verzameling vernieuwende performances die jaarlijks als karavaan door verschillende steden dendert: Het Wilde Oosten. Hierin maak je in één avond kennis met de nieuwste lichting dansers, schrijvers, theatermakers en muzikanten uit het oosten. In 'Het Wilde Oosten' zijn te zien:
KEK - Booi Kluiving: Vanuit de frustratie over de Amerikaanse verkiezingen duikt Booi Kluiving als alterego Anon onder in de rechtse internetsubcultuur. Anon raakt zo verzeild in deze wereld dat hij niet meer weet of hij grappen maakt om te provoceren of dat hij echt extreemrechts aan het worden is. Totdat hij voor een keuze komt te staan en verantwoordelijkheid moet nemen voor de gevolgen van zijn acties. KEK ontving al een lovende recensie van de theaterkrant.
Mathilde – Jante Wortel & Matthijs Buddingh: Mathilde is een performance waarbij de makers het publiek uitnodigen mee te gaan op zoek naar intimiteit. Met muziek van Matthijs Budding en tekst van Jante Wortel verlaat de kijker de zaal en volgt hij hen naar een plek om kennis te maken met Mathilde.
Loops - Ytsje Rosier & Mervyn Groot: In de muziek- en dansvoorstelling Loops stellen paaldanseres Ytsje Rosier en drummer Mervyn Groot de verhoudingen tussen hun twee disciplines op scherp. In een bruin café flirten zij met dans en muziek en gaan ze op zoek naar een klik tussen de twee. Is die er wel? En wat als die gevonden wordt?
De performances worden verbonden door de klanken van Tonny Nobel. Hij is muzikant, componist, sound designer en producer.
Daarnaast is er in iedere stad een lokale gast, in Doetinchem is dat Bart Voogt. Voogt, beter bekend als B-Art, is 23 jaar oud en woont in Hengelo. Acht jaar geleden ontdekte hij het beatboxen en inmiddels heeft hij al verschillende titels op zijn naam staan. Daarnaast was hij jurylid bij verschillende internationale wedstrijden, onder andere van The American Beatbox Championships en The Irish National Beatbox Championships. Momenteel is hij bezig met de release van zijn EP ODM, die hij samen met de Duitse beatboxer Madox heeft geproduceerd onder de naam VONOX. Daarnaast geeft hij over de hele wereld lessen en workshops in beatboxen.

Meer berichten