Gezellig koken in Buurtkamer

DOETINCHEM - Samen koken en gezelligheid. Die combinatie wordt gevonden in de Buurtkamer van Humanitas Achterhoek West. Dit is een kleinschalige ontmoetingsruimte voor mensen, veelal ouderen, uit dezelfde omgeving. Om de veertien dagen komt dezelfde groep op dinsdagmiddag bij elkaar. Het zou fijn zijn, wanneer er enkele mensen mee zouden willen helpen. Dat is een van de vacatures van de Vrijwilligerscentrale Doetinchem.

In de Stadstuin wordt op een biologische manier getuinierd. Gelukkig zijn er vrijwilligers die verschillende taken uitvoeren op het gebied van onderhoud. Zij zaaien, planten en oogsten. Ook wordt er geklust en worden de dieren verzorgd. Zonder vrijwilligers zou er geen Stadstuin bestaan. Stichting Stadstuinen Doetinchem is op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen binnen het bestuur. Er is een vacature voor een secretaris, die de post en mail wil beantwoorden en die tijdens de vergaderingen wil notuleren. Daarnaast is de Stichting op zoek naar een algemeen bestuurslid, ter ondersteuning van de bestuursleden, die wil meehelpen bij kleinschalige evenementen.
Showdown Bon-Bini is een actieve vereniging voor mensen met een visuele beperking. Er wordt wekelijks gesport. Deze vereniging zoekt een gezellige allround hulp die kan ondersteunen. De vrijwilligerstaken bestaan uit het klaarzetten van spelmateriaal, koffie schenken en naderhand helpen opruimen. Ook het bieden van begeleiding aan nieuwe bezoekers hoort erbij. Deze activiteit is iedere woensdagavond van 18 tot 21 uur. Belangstellenden mogen rustig komen kijken of dit iets voor hen is.
Wie belangstelling heeft voor één van deze vacatures kan rechtstreeks contact opnemen met de organisatie of op de website van de Vrijwilligerscentrale kijken. Meer informatie is ook te krijgen tijdens het inloopspreekuur, op dinsdag en vrijdag van 9 tot 12 uur aan de Terborgseweg 21, tel. 0314-366734, e-mail: info@vrijwilligerscentraledoetinchem.nl.

vrijwilligerscentraledoetinchem.nl

Meer berichten