Open dag bij Voedselbank Doetinchem

DOETINCHEM - Iedereen die geïnteresseerd is in het werk van voedselbanken kan alles over dat goede doel, het tegengaan van verspilling en het bestrijden van armoede, aan de weet komen bij de open dag van de Voedselbank Doetinchem op zaterdag 20 oktober. In dezelfde week vallen ook de Wereld Armoede- en de Wereldvoedseldag, twee relevante thema's voor voedselbanken. Zij zamelen immers voedsel in dat anders verspild zou worden en delen dat uit aan de armsten in de samenleving.

Voedselbank Doetinchem helpt elke week 165 huishoudens aan een voedselpakket. Het streven is om wekelijks zo'n 25 producten uit te delen die voldoen aan de Schijf van Vijf. Bestuursvoorzitter Peter Bob Peerenboom: "Wij ontvangen het voedsel van winkeliers en zorgboerderijen in onze gemeente. Veel van het eten dat wij ontvangen, zou anders vernietigd moeten worden. Dankzij speciale wetgeving van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit mogen wij, onder strikte voorwaarden, veel producten nog wel uitreiken. Natuurlijk staat de voedselveiligheid hierbij voorop."
Op de open dag kunnen belangstellenden zelf zien hoe de voedselbank werkt, en wat er allemaal bij komt kijken. Zoals wat er in een pakket zit, en hoe de voedselveiligheid wordt gewaarborgd.
De open dag is van 11 tot 14 uur. Aanmelden is niet nodig. De Voedselbank Doetinchem is gevestigd aan de Edisonstraat 48a (industrieterrein de Huet). Meer informatie op de website.

www.voedselbankdoetinchem.nl

Meer berichten