Eindelijk schoon water. Foto: PR
Eindelijk schoon water. Foto: PR

Dorcas Winkel steunt de allerarmsten in Mozambique

DOETINCHEM - De opbrengst van de Dorcas Winkel in Doetinchem is vanaf september bestemd voor de meest kwetsbare mensen in Mozambique. In Mozambique zet Dorcas zich in voor de verbetering van de levensomstandigheden van onder andere ondervoede weeskinderen.

Arend van Vliet (voorzitter Dorcas Winkel Doetinchem): 'Samen met nog 9 vrijwilligers uit onze Dorcas Winkel was ik bij de jaarlijkse vrijwilligersdag van Dorcas. De presentatie over Mozambique raakte me in het bijzonder. In Mozambique leven 23,5 miljoen mensen. Meer dan de helft van deze mensen leeft onder de armoedegrens. Zulke onvoorstelbare cijfers maken veel indruk op mij."
Als er meer verkocht wordt kan er ook meer hulp verleend worden aldus Arend van Vliet. En omdat de winkel volledig door vrijwilligers wordt gerund zijn we bovendien altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen die zich in willen zetten bij het sorteren, repareren en verkopen. De winkel is gevestigd aan de Nijverheidsweg 15 in Doetinchem (www.dorcaswinkeldoetinchem.nl).
Sinds de start van kringloopwinkel Dorcas in Doetinchem, nu zo'n 2 jaar geleden, is de opbrengst van de winkel bestemd geweest voor het slaan van waterputten in Ethiopië. Samen met de opbrengst van een aantal andere Dorcas Winkels in Nederland zijn er in deze periode de nodige waterputten gerealiseerd om zes dorpen in Ethiopië van schoon drinkwater te voorzien.

Meer berichten