Mark Limbeek (r) wordt gefeliciteerd met zijn koningstitel zijn voorganger Mark Fenneman. Foto: PR
Mark Limbeek (r) wordt gefeliciteerd met zijn koningstitel zijn voorganger Mark Fenneman. Foto: PR (Foto: )

Mark Limbeek nieuwe koning van Gaanderen

GAANDEREN - Mark Limbeek is de nieuwe koning van Gaanderen. Afgelopen maandag heeft hij tijdens de 124ste editie van de Gaanderense Kermis de romp en staart eraf geschoten. Hij neemt het koningszilver over van Mark Fenneman.

Na 273 schoten was het Mark Limbeek die de vogel eraf schoot, dit jaar streden 153 schutters om de koningstitel. "Geweldig", jubelde de kersverse koning van Gaanderen. Samen met zijn vrouw Nicole zal hij de scepter zwaaien over Gaanderen en het dorp vertegenwoordigen tijdens diverse concoursen en andere officiële gelegenheden.

De hals is er door Jan Siebelink al vroeg in de strijd afgeschoten, niet veel later viel de linkervleugel na een erg goed schot van Roy Schepers. De rechtervleugel bleef in de familie Siebelink, deze werd door Han Siebelink naar beneden gehaald.

Zoals iedere jaar was het dit jaar ook weer een spannende strijd om het koningschap. Bij ieder schot dat gelost werd, leefde het publiek massaal mee. Toen de vogel viel kon het koningspaar Limbeek de felicitaties in ontvangst nemen.

Het eerste schot werd gelost door burgemeester Mark Boumans, die samen met het voltallige college van B & W aanwezig was bij de openingsceremonie.

Ridder
Voordat de burgemeester het schot loste, reikte hij eerst een lintje uit aan Bennie Ernst, die hiermee Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werd. Ernst was compleet verrast door dit onverwachte moment. De burgemeester sprak mooie woorden, over wat Bennie allemaal voor de gemeenschap Gaanderen heeft gedaan en nog steeds doet. Daarnaast zit hij al 14 jaar in de Doetinchemse gemeenteraad voor het CDA, als een raadslid die gaat voor de inhoud en niet voor het spel. Bennie Ernst is tevens toegesproken door Marcel Stoltenborg, die een aantal van zijn functies in Gaanderen benoemde, onder andere 25 jaar voorzitter van Handbalvereniging Minerva, 15 jaar voorzitter van de stichting sport en cultuur Gaanderen, door onder andere zijn inzet is er een sportaccommodatie gerealiseerd voor VVG en basisschool Gaanderwijs.

Koninginnen
Kaylee Damen knuppelde de vogel eraf en mag zich nog een jaar knuppelkoningin van Gaanderen noemen. Zij prolongeerde hiermee haar titel.

Gaanderen kent naast een nieuwe koning ook een nieuwe jeugdkoningin. Dit jaar liet Lizzy Anneveldt alle jongens achter zich. Zij mag zich jeugdkoningin van Gaanderen noemen. Samen met tientallen andere jongeren streed zij afgelopen zaterdag om de titel.

De Gaanderense kermis is dit jaar voor de 124ste keer georganiseerd door Schuttersgilde St. Martinus. Het kermisprogramma werd weer heel goed ontvangen, met onder meer optredens van DJ Jari, Anderkovver en The Perfect Showband en met op dinsdagavond het afsluitende optreden van Wir Sind Spitze en Caro Helene Fischer Double.

Meer berichten