Herwin Hijink en Roy Vultink van motorclub BMC Bredevoort, Bert van Asselt, directeur GUV, en Esther Rave van woonzorgcentrum Dr. Jenny Dinxperlo.  Foto: Mariëlle Soyer
Herwin Hijink en Roy Vultink van motorclub BMC Bredevoort, Bert van Asselt, directeur GUV, en Esther Rave van woonzorgcentrum Dr. Jenny Dinxperlo. Foto: Mariëlle Soyer

Motorclub BMC en GUV rijden met bewoners van Careaz Dr. Jenny

DINXPERLO - Zondag 5 augustus zal voor een aantal bewoners van woonzorgcentrum Dr. Jenny in Dinxperlo de boeken ingaan als een gedenkwaardige dag: motorclub BMC uit Bredevoort kwam bewoners ophalen voor een rit door de Achterhoek met een trike, diverse (zijspan-)motoren en oldtimer auto's. Om dit mogelijk te maken, kreeg de BMC een bijdrage van GUV en De Neeth.

Vijftien bewoners kregen zo de dag van hun leven; ondanks welke lichamelijke beperking dan ook, werd men in een van de voertuigen geholpen, waarna de voorpret omgezet kon worden in een onvergetelijke ervaring: meerijden met de motorclub.

Bert van Asselt van GUV Uitvaartzorg - zelf fervent motorrijder - kreeg tijdens het motortreffen van de BMC in juli lucht van dit plan en vertelde het bestuur van de motorclub dat GUV bezig is een GUV Goede Doelen Fonds in het leven te roepen om dergelijke humanitaire initiatieven te kunnen ondersteunen. Hierop trok het bestuur de stoute motorlaarzen aan en benaderde Van Asselt voor de rit met de bewoners. Van Asselt op zijn beurt, liet zich niet onbetuigd en zegde de BMC en Dr. Jenny steun toe, namens hemzelf en de GUV.

De tussenstop van de rit was gepland bij Pannenkoekboerderij De Neeth in Barlo. Ook Patrick Frenken was bereid wat bij te dragen en gaf een mooie korting op het pannenkoekbuffet. De bewoners van Dr. Jenny, BMC'ers en de rest van de vrijwilligers lieten zich de pannenkoeken goed smaken. Na het eten voerde de tocht via een slingerroute weer terug naar Dinxperlo, alwaar de bewoners hun ervaringen konden delen met familie, vrienden en personeel van de zorginstelling, om zo te komen aan een einde van een hele mooie dag.

Het bestuur van de BMC wil graag van de gelegenheid gebruik maken om alle (motor)vrijwilligers te bedanken, met een speciaal woord van dank aan Bert van Asselt van GUV en Patrick Frenken van De Neeth om deze dag mede mogelijk te maken.

Meer berichten