Lekker buiten films kijken. Foto: Jessica De Lepper
Lekker buiten films kijken. Foto: Jessica De Lepper (Foto: )

Buitenfilmfestival van De Gruitpoort

DOETINCHEM - De zomerse buitenfilms van het filmhuis De Gruitpoort zijn al jaren een traditie: nu al voor de zestiende keer. Met films die een breed publiek zullen aanspreken. De toegang is gratis; dit wordt mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren.

De aftrap dit jaar wordt op 22 augustus gedaan door het jongerencentrum van De Gruitpoort in het Amphionpark. Daar wordt de film "Wind River" vertoond. Een wildjager helpt de onervaren FBI-agente (Elizabeth Olsen) bij het oplossen van een mysterieuze moord op een indiaans meisje dichtbij een reservaat. Een ijzingwekkende thriller in het ijskoude Wyoming.
Op 23 augustus staat het grote scherm bij de IJsselkade/Friul, waar de sprookjesachtige tragikomedie "Tulipani" te zien is. Een Zeeuw, die na de watersnood van 1953 nooit meer natte voeten wil, besluit naar Italië te fietsen en wil daar niet meer weg.
Op 24 augustus wordt op het grasveld van Villa Ruimzicht "C'est La Vie" gedraaid: een hilarische en romantische comedy van de makers van Intouchables. Een cateringbedrijf moet een bruiloft verzorgen in een groot kasteel, maar de organisatie loopt op zijn zachtst gezegd niet op rolletjes. Zullen Pierre en Helena nog de dag van hun dromen krijgen?
Op 25 augustus wordt het Buitenfilmfestival afgesloten met de film "Hell or High Water" in het Canadapark. Een spannend misdaaddrama waarin twee broers, die hun ranch dreigen te verliezen, beginnen aan een reeks wanhopige overvallen op kleine lokale banken. Een politieagent, gespeeld door een overtuigende Jeff Bridges, bijt zich vast in zijn missie om de broers achter slot en grendel te krijgen. De film toont prachtige sfeerbeelden van Texas.
De voorstellingen beginnen om 21.30 uur en zijn gratis toegankelijk, maar iedereen wordt verzocht zijn eigen stoel mee te nemen. Op 23 en 24 augustus is er halverwege de film een pauze en is er een bar aanwezig voor hapjes en drankjes.
Mocht het slecht weer zijn, dan wordt de film in De Gruitpoort vertoond. Meer informatie en exacte locaties op de website.

www.gruitpoort.nl/buitenfilm

Meer berichten