De walking-footballspelers tijdens een training. Foto: PR
De walking-footballspelers tijdens een training. Foto: PR

Walking Football bij vv Doetinchem


DOETINCHEM- Vanaf woensdag 29 augustus gaat de vv Doetinchem weer van start met Walking Football. Dit is een wekelijks terugkerend sportmoment onder begeleiding van een ervaren trainer. De club biedt zes gratis proeftrainingen aan.

Zo'n training start met een warming up met diverse lenigheids- en behendigheidsoefeningen, gevolgd door het Walking Football. Belangstellenden hoeven geen voetballer te zijn om mee te doen. En ook dames zijn van harte welkom. Tijdens de trainingen is niets verplicht, alles naar eigen kunnen en het plezier staat voorop.
Walking Football is een uitkomst voor voetballiefhebbers, die de sport fysiek niet meer aankunnen. Het is voetballen in aangepaste vorm. Bij Walking Football mag niet worden gerend en er worden geen slidings gemaakt. De afmetingen van het veld zijn aangepast. Een mooie uitdaging voor iedereen die graag in beweging wil komen of blijven.
Op woensdag 29 augustus begint het om 13.00 met een inloop met kopje koffie. Belangstellenden krijgen dan alle informatie. Om 13.30 uur start de training, verzorgd door Walking Footballtrainer Peter Aal. Hij is een ervaren trainer en doet dit ook in onder meer Didam en Westendorp. Hij weet zijn sportievelingen op een verantwoorde manier in beweging te brengen. Naast wekelijkse trainen is het sociale aspect belangrijk. Het vooraf samen komen onder het genot van een kop koffie en sociale activiteiten zijn belangrijke aspecten van het Walking Football.
De trainingen, vanaf 29 augustus elke woensdag van 13.30 tot 14.30 uur, zijn op sportpark De Bezelhorst, Bezelhorstweg 85. Ze zijn speciaal bedoeld voor inwoners van Doetinchem Noord en het buitengebied richting Zelhem. Vragen over deze trainingen zijn te stellen aan vv Doetinchem via info@vvdoetinchem.nl. of Jan Klomp 06-25400243

Meer berichten