Exposities in Slingeland Ziekenhuis

DOETINCHEM - Deze en volgende maand exposeren drie kunstenaars in het Doetinchemse Slingeland Ziekenhuis.

In de Poligang hangen schilderijen van Davitha van de Kuilen. Haar werk is duidelijk herkenbaar aan de wijze waarop ze schilder- en druktechnieken combineert met fijn lijnenspel en helder kleurgebruik. De Veluwe is waar ze beweegt, tot rust komt en het leven relativeert. In haar atelier probeert ze in beeld te vatten wat ze niet los kan laten. Ze zoekt grenzen op en weet daarbij altijd een perspectief te bieden van hoop en geloof.
De vitrines zijn gevuld met keramiek van Lia Aerts van Gestel. Als materiaal gebruikt zij het liefst klei. Inspiratie kan overal opgedaan worden, bijvoorbeeld in de natuur. Ziet ze een onderwerp dat gebruikt kan worden dan komt dat te zijner tijd wel weer naar boven. Haar werk is dan ook zeer divers, van vrije expressie en beelden tot wandobjecten. Zij zegt: het is iedere keer weer een ontdekking wat er met klei gecreëerd kan worden.
In de Personeelsgang zijn schilderijen van Ali Kleinhuis te zien. Voor Ali is het schilderproces het werken met materialen en kleuren zonder vooropgezet plan. De materialen en kleuren moeten een harmonie vormen en zonder uitleg een verhaal vertellen. Er worden diverse materialen en lagen acryl verwerkt zodat er veel textuur en diepte ontstaat. De kleuren in de kosmos en de kleuren die ontstaan door erosie, corrosie en oxidatie inspireren haar het meest.

www.davitha.nl
www.aertsvangestel.nl

Meer berichten