Het elftal van ... Lucas Breukelaar

Lucas Breukelaar kijkt toe hoe Varsseveld-doelman Joost Riewald de bal uit de lucht plukt.  Foto: Henk Kok/Voorwaarts Twello
Lucas Breukelaar kijkt toe hoe Varsseveld-doelman Joost Riewald de bal uit de lucht plukt. Foto: Henk Kok/Voorwaarts Twello (Foto: Henk Kok)

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema's ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Door Roel Tomassen

Naam: Lucas Breukelaar
Woonplaats: Varsseveld
Geboortedatum: 19 februari 1996

1. Club en functie Bij Varsseveld speel ik als verdedigende middenvelder of als centrale verdediger. Waar mijn voorkeur ligt? Ik was altijd een middenvelder, maar toch neig ik naar een plek in de achterhoede. Het spel voor mij zien, vind ik fijn. Wij staan niet bekend als de meest voetballende ploeg. We willen het wel graag, maar het komt er nog niet altijd uit. Daardoor is het op middenveld soms lastiger om te spelen.

2. Gezin Ik woon nog bij mijn ouders, Ger en Ynske. Ik ben enig kind. Of ik een broertje of zusje mis? Ik ben niet anders gewend, joh, en kom niks tekort. Sinds 2,5 jaar heb ik een relatie met Rosalie.

3. Beroep Ik deed de opleiding International Business and Languages aan de HAN en ben pas afgestudeerd. Nu doe ik vakantiewerk in Aalten bij Ottevanger. Ik werk op de inkoopafdeling en doe ook onderzoek. Komend studiejaar ga ik de master Strategy and Organization in Amsterdam volgen. Uiteindelijk wil ik het business leven in, maar in welke sector weet ik nog niet.

4. Muziek Ik luister naar hiphop, r&b en in deze maanden naar zomerse muziek. Drake en Kanye West zijn mijn favoriete artiesten. Mysteryland en het recente concert van Eminem in het Goffertpark zijn de mooiste muziekevents die ik bijwoonde.

5. Hoogte- en dieptepunt Zonder twijfel is onze promotie in 2016 naar de tweede klasse mijn hoogtepunt. In de finale van de nacompetitie rekenden we thuis na verlenging af met Grol, dat kon niet mooier. Minder mooi was het seizoen 2012/2013. Ik maakte als A-junior weliswaar voor het eerst minuten in het eerste, maar we degradeerden naar de derde klasse. Hoewel ik met de A1 een mooi jaar beleefde en we de playoffs speelden om promotie naar de vierde divisie, was dat toch een smetje. Een ander dieptepunt beleefde ik in de zomer van 2014. Ik brak mijn enkel en was er een half jaar uit.

6. Voorbeeld Met hun souplesse en techniek zijn dat Messi en Isco. Als verdedigende middenvelder spiegel ik mij meer aan Sergio Busquets. Hoe hij het middenveld voetballend naar zijn hand zet, is genieten. Van verdedigers die uitstralen dat er niks te halen valt, geniet ik ook. Bijvoorbeeld van Virgil van Dijk bij Liverpool en Oranje, of van Samuel Umtiti namens Frankrijk op het afgelopen WK.

7. Gekleurde of zwarte voetbalschoenen Gekleurde. Sinds de D'tjes speel ik op gekleurde schoenen. Daarvoor had ik één keer zwarte schoenen, maar die waren na twee trainingen al kapot. Wel moeten gekleurde schoenen passen bij het clubtenue. Ik heb blauwe schoenen, want bij Varsseveld dragen we blauwe sokken.

8. Favoriete maaltijd De pasta's van mijn vader. Die moet ik noemen, omdat ze echt fantastisch zijn. Net als Mexicaans eten vind ik Italiaans heerlijk. En voor vlees uit de slagerij van mijn 'schoonouders' mag je mij 's nachts gerust wekken.

9. Slechtste eigenschap Ongeduldig. Ik heb een hekel aan wachten. Als ik op iets of iemand moet wachten, erger ik mij direct.

10. Favoriete club Feyenoord. Het kampioenschap van twee seizoenen terug werd tijd. Het is de eerste titel die ik bewust heb meegemaakt. Met mijn vrienden was ik bij de huldiging. We proberen elk jaar een wedstrijdje of twee mee te pakken.

11. Ambitie Vorig seizoen hadden we het zwaar in de tweede klasse. Daarom vind ik dat onze eerste ambitie moet zijn om een stabiel seizoen te draaien en door te groeien tot een vaste waarde op dit niveau. Dat wordt lastig genoeg, want afgaande op de competitie-indeling zijn de tegenstanders er niet minder op geworden.

Meer berichten