Vrijwilligerswerk ook vanuit huis mogelijk

DOETINCHEM - De vrijwilligerscentrale Doetinchem heeft weer een aantal vacatures. Zelfs voor iemand die minder mobiel is maar toch wil helpen ligt een klus klaar die vanuit huis te doen is. Stichting Spraakvaardig zoekt namelijk skype-vrijwilligers. Via skype ga je gesprekken voeren met nieuwkomers die de Nederlandse taal moeten leren. De nadruk ligt op de spreekvaardigheid. De inzet is wekelijks, minimaal één uur, in overleg met de nieuwkomer. De stichting helpt –indien nodig- bij het installeren van skype op jouw computer. Je ontvangt spreekmateriaal en wordt goed begeleid. In overleg zijn er scholingsmogelijkheden en worden gemaakte onkosten vergoed.

Vrijwilligerswerk in je vakantie! Bosjuweel organiseert creatieve vakanties rondom Nijmegen en in Zeeland, voor volwassenen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking. Je zorgt samen met een klein team voor een onvergetelijke vakantie! Je bent een aanpakker, gezellig in de omgang en je kunt werken in teamverband. Ervaring met de doelgroep is geen vereiste, een open houding en affiniteit met de doelgroep wel. Je hele vakantieweek wordt vergoed. Deze vakantieweek is niet alleen in de zomer, maar wordt ook in december georganiseerd.
Statushouders in Doetinchem zoeken soms een zinnige dagbesteding, willen hun netwerk vergroten en oefenen graag de Nederlandse taal. Wat is er leuker dan samen met een paar Doetinchemmers een klus van Stichting Present Doetinchem binnen het project Meet & Mix aan te pakken? Ben jij die Doetinchemmer naar wie we op zoek zijn? Enkele voorbeelden van samen klussen zijn: een verwilderde tuin bij een zieke oudere leegruimen, de kinderkamer verven zodat het meisje weer een eigen plek heeft of samen wandelen met ouderen. De projecten met statushouders zijn iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. Je bepaalt zelf hoe vaak je inzet is. Het is ook mogelijk om op andere tijden te worden ingezet. Alles in overleg.
Heb je belangstelling voor één van deze vacatures? Neem dan rechtstreeks contact op met de organisatie of kijk voor meer informatie op onze website. Je bent ook van harte welkom, tijdens ons inloopspreekuur, op dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Terborgseweg 21 in Doetinchem. De vrijwilligerscentrale is ook bereikbaar via telefoon 0314-366734 en mail info@vrijwilligerscentraledoetinchem.nl

www.vrijwilligerscentraledoetinchem.nl

Meer berichten