VakantieBieb als zomercadeautje

DOETINCHEM - Sinds 1 juli is de VakantieBieb weer open, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Een app voor smartphone of tablet met meer dan dertig e-books voor het hele gezin. Oók als je geen lid bent van de bibliotheek.

Met de VakantieBieb heeft iedereen twee maanden toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books. De lees-app is een initiatief van de Bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. Sinds de start in 2013 hebben ruim 762.000 mensen de VakantieBieb-app gedownload.
In de VakantieBieb staan ruim dertig e-books voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar. Zo kunnen ze lekker doorlezen in de vakantie. Lezen is leuk en de leesvaardigheid (en AVI-niveau) blijft erdoor op peil. De boekenlijst omvat deze zomer avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische e-books in diverse leeftijdsklassen zoals De Grijze Jager (De vroege jaren, Het toernooi van Gorlan) van John Flanagan, Dolfje Weerwolfje (Boze drieling) van Paul van Loon, Klem! van Mirjam Oldenhave of Verdacht van Carry Slee.
Ook volwassenen hebben een ruime keuze: romans of spannende en informatieve e-books zoals De gevleugelde van Arthur Japin, De eerste vrouw van Susan Smit, Neem een geit van Claudia de Breij of Hittegolf van Suzanne Vermeer.

Zonder internet
De Vakantiebieb-app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie. Jeugd en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie).

De VakantieBieb sluit op 31 augustus. Meer informatie op de website van de bibliotheek of onderstaande site.

www.vakantiebieb.nl

Meer berichten