Repareren, niet weggooien

DOETINCHEM - Wat doe je met een lamp, stofzuiger, grasmaaimachine of computer die het niet meer doet, een kledingstuk dat hersteld moet worden of een stoelpoot die los zit? Weggooien? Mooi niet! Elke donderdagmiddag staat in de Stadskamer in Doetinchem, aan de Dr. Hubernoodtstraat 6, een team van enthousiaste vrijwilligers klaar om samen met u de reparatie uit te voeren. Op deze manier wil het Repair Café samen met u zorg dragen voor het milieu en ook voor de portemonnee.

U blijft er dus bij om te zien óf en hóe het gaat, maar ook om te helpen of een beslissing te nemen als iets niet lukt. Wanneer er een onderdeel vervangen moet worden moet u dit zelf bestellen. Wij adviseren u daarbij, maar u koopt en betaalt het. U neemt dus eerst alles weer mee naar huis, maar omdat we iedere donderdagmiddag geopend zijn komt u de volgende keer terug en helpen wij u het onderdeel te plaatsen.
Onze werkzaamheden zijn gratis. Wel stellen wij een vrijwillige bijdrage op prijs voor aankoop van gereedschap en gebruiksmaterialen. De koffie staat klaar (0,25 euro), en de reparateurs helpen van 13.00 tot 16.00 uur. Het team zoekt nog mensen die handig zijn met de naaimachine!!
Het mailadres is repaircafe@stadskamer.com en het Repair Café is ook te vinden op:

www.Vrijetijdkrant.nl
www. Achterhoekagenda.nl

Meer berichten