Seniorenkorting op rijbewijskeuring


DOETINCHEM - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor op 10 en 24 juli terecht bij de RijbewijskeuringsArts in Wijkcentrum De Daele, Stevinlaan 9 in Doetinchem, en vervolgens twee keer per maand. Voor informatie en een afspraak kan gebeld worden met het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan ook via onderstaande website. Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

De kosten van een keuring bedragen (incl. btw): 75+ B/E 42,50 euro, medisch 59,50 euro, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas 59,50 euro. Leden van ouderenbonden en/of thuiszorgorganisaties krijgen 7,50 euro korting op de 75+ B/E en medische keuring, en 4,50 euro op C/D/E en Taxipas.
Voordat de keuring kan plaatsvinden dient er eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD). De verwerking en beoordeling van deze Eigen Verklaring door het CBR kan tot drie maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt daarom om tenminste vier maanden voor het verlopen van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

www.rijbewijskeuringsarts.nl

Meer berichten