Barbie in Doetinchems OVSM

DOETINCHEM - Barbie en haar wereld zijn vanaf zaterdag 14 juli te bewonderen in het Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum in Doetinchem. De Gelderse gedeputeerde mw. J. Meijers, opent op die dag om 14.00 uur de tentoonstelling: The World of Barbie in het museum aan de Stationstraat 50.

Het museum heeft in samenwerking met René Heerbaart een prachtige overzichtstentoonstelling gemaakt van de beroemde pop en haar gebruiksvoorwerpen.
Barbie werd in 1959 gecreëerd in de VS door Ruth Handler. Zij werkte voor speelgoedfabriek Mattel en zag haar dochter met een aankleedpop spelen. Ze besloot om een 3D versie te maken van een Zwitserse pop. Ze kocht de rechten van deze Lilly, en dat was het begin van Barbie. De naam Barbie komt van Barbara, de dochter van Ruth Handler.
Barbie is in de loop ter tijden uitgegroeid tot een icoon in speelgoedland. Veel meisjes en jonge vrouwen groeiden met haar op. Ze werd een voorbeeld wat betreft kledingstijl en wordt vandaag de dag door velen verzameld. In het OVSM zijn Barbies te zien uit o.a. uit de series Quick Curl, Busy Hands en Malibu. Ken ontbreekt natuurlijk niet en de collectie omvat veel unieke Barbie-voorwerpen.
Openingstijden van het museum: dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De Museumkaart is geldig.

Meer berichten