Marco Sessing, orthopedisch adviseur. Foto: PR
Marco Sessing, orthopedisch adviseur. Foto: PR
advertorial

Modieuze, hippe orthopedische schoenen: ze bestaan

DOETINCHEM - Dacht je dat trendy of elegante orthopedische schoenen onvindbaar zijn? Dan heb je het mis want ze zijn nu écht verkrijgbaar. Van sneakers tot klassiek design; deze orthopedische schoenen kunnen door jong en oud worden gedragen.

Bij orthopedische schoenen denk je al snel aan grote, grove modellen waarbij esthetiek ver te zoeken is en comfort op nummer één staat. OIM Orthopedie in Doetinchem laat het tegendeel zien. Je kunt er nu, naast orthesen en prothesen, ook terecht voor modieuze orthopedische schoenen en steunzolen op maat. Marco Sessing, orthopedisch adviseur voor de Orthopedische Schoenmakerij (OS) bij OIM Orthopedie vertelt: "Er komen steeds meer verschillende modellen die wij kunnen maken voor onze klanten. Denk aan sportieve modellen als sneakers, All Starmodellen, klassieke modellen of sandalen en laarzen. Zolang het maar medisch verantwoord is voor de voet."

Confectieschoen namaken
"Klanten kunnen een plaatje van een confectieschoen laten zien en dergelijke modellen kunnen we namaken, zonder de merknaam uiteraard", vertelt Sessing. Kleuren worden gekozen uit een stalenbundel en ook qua materialen gaan orthopedische schoenen met de mode mee. "We houden de markt goed in de gaten en zijn geheel up to date."

Trendy schoenen voor kinderen en volwassenen
Sessing: "We hebben allerlei klanten, jong en oud. Kinderen hebben natuurlijk interesse in trendy schoenen. Meestal kiezen zij voor sneakers. Zij zijn niet per se gefocust op merken, maar ze willen wel leuke, vlotte schoenen die niet direct opvallen, en lijken op wat leeftijdgenoten dragen." Er zijn uiteraard ook volwassen cliënten zoals Judi Westerveld-Rougoor (31). Zij draagt orthopedische schoenen omdat zij een allergie heeft waardoor ze niet tegen bepaalde materialen kan. Judi: "Ik heb momenteel zwarte leren laarsjes met een hakje van zo'n vier centimeter en een paar blauwe veterschoenen met een witte zool en een blauwe streep. Ze zitten heel lekker en je ziet helemaal niet dat het orthopedische schoenen zijn. Ze zijn op maat gemaakt én ik had inspraak in de materialen, kleur en vorm."

Over OIM Orthopedie
OIM Orthopedie is een toonaangevend orthopedisch bedrijf dat sinds 1981 is uitgegroeid tot ruim 400 medewerkers die werken op 29 eigen vestigingen en meer dan 90 spreekuurlocaties door heel Nederland. Ze ontwikkelen innovatieve en kwalitatief hoogstaande maatwerkproducten en diensten, zoals prothesen, orthesen, orthopedisch schoeisel, compressiezorg en podotherapie. Hiermee helpen ze klanten om binnen hun mogelijkheden zo actief mogelijk deel te nemen aan de maatschappij.

Meer berichten