De succesvolle leden van Ypsilon. Foto: PR
De succesvolle leden van Ypsilon. Foto: PR

Zeven keer eremetaal op NK voor Ypsilon

DOETINCHEM - De turners en turnsters van Ypsilon hebben tijdens het Nederlands kampioenschap zeven keer op het podium plaats mogen nemen.

Niels Schuurman werd bij de instap 2e divisie tweede. Tijdens de toestelfinale een dag later won hij ook nog een bronzen medaille aan de ringen. Dirk Lueb (instap 3e divisie) en Thomas Schuurman (pupil 3e divisie) hebben in hun categorie de zilveren medaille gewonnen op het toestel rek.

De turnsters van Ypsilon hebben ook uitstekend gepresteerd op hun NK. Isa Smeitink werd in haar categorie (pupil 1 N2) Nederlands Kampioen in de meerkamp. Isabella van Pul (Jeugd supplement D) won tijdens de toestelfinale het brons op sprong. Tijdens de meerkamp finale werd Isabella dertiende van Nederland. Emma Giesen (junior supplement D) werd Nederlands kampioen op het onderdeel sprong en werd twaalfde van Nederland tijdens de finale.

Ook de andere turnsters van Ypsilon hebben uitstekend gepresteerd op het NK. Ashley ter Horst, pupil 1 N2, werd achttiende, Leontien Perebolt, Jeugd supplement E werd ook achttiende en op de balk finale zesde. Daphne Kolthof, Senior supplement B werd vijftiende.

Meer berichten