Taalhuis Doetinchem
Taalhuis Doetinchem (Foto: bieb)

De bibliotheek zoekt Taalvrijwilligers

Bibliotheek zoekt Taalvrijwilligers

DOETINCHEM - Bibliotheek West Achterhoek zoekt vrijwilligers, die laaggeletterden, die moeite hebben met lezen en schrijven, willen helpen met het verbeteren van deze basisvaardigheden. Voor wie taal leuk vindt en graag met mensen werkt en flexibel is een mooie kans het team van taalvrijwilligers te komen versterken.

De taalvrijwilliger helpt een laaggeletterde cursist met het verbeteren van de beheersing van de Nederlandse taal. De taalvrijwilliger en de cursist bepalen samen hoe deze ondersteuning eruitziet. Uitgangspunt hierbij is het doel dat de cursist hierbij voor ogen heeft. De taalvrijwilliger kan hierbij helpen met zowel de schriftelijke als de mondelinge beheersing van de Nederlandse taal op een praktische, laagdrempelige manier. De taalvrijwilliger volgt een basistraining taalvrijwilliger, waar geleerd wordt met het lesmateriaal te werken inclusief basisvaardigheden voor het begeleiden.
De Bibliotheek biedt een plezierige en inspirerende werkomgeving. Voor de inzet kan de vrijwilliger rekenen op een gratis lidmaatschap van de bibliotheek, gratis lezingen bijwonen en er is een onkostenvergoeding en een eindejaarsattentie.
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Klantenservice (0314-333445) of langskomen op het spreekuur van Ronny Hartman, Taalhuisdocent/-specialist. Zij is elke dinsdagochtend (behalve 29 mei) van 10.00 tot 12.00 uur in het Taalhuis in de bibliotheek in Doetinchem aanwezig.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten