Amphion Open met Multiple Bellows. Foto: PR
Amphion Open met Multiple Bellows. Foto: PR

Derde voorronde Amphion Open

Vijf acts in categorie Toneel & Instrumentaal

DOETINCHEM - Dinsdag 22 mei vindt de derde voorronde plaats van Amphion Open. Vijf acts strijden voor een plek in de finale in september. Het thema van de avond is 'toneel & instrumentaal'.

Amphion Open is hét event in de regio waar nieuw, creatief talent ontdekt wordt. Van singer-songwriter tot stand-upper en van goochelaar tot rockband: ieder talent heeft de kans zich waar te maken op het professionele podium van Schouwburg Amphion.

Talentenklas
Tijdens de eerste voorronde liet de talentenklas van Gruitpoort al een prachtige expositie zien met fotografie. Tijdens voorronde III mogen we hun zelf ontworpen kleding bewonderen. In de foyer staan de mannequins tentoongesteld.

Voorafgaand aan de voorstelling, in de pauze en tijdens de naborrel is DJ-school Doetinchem aanwezig voor uptempo beats.

De vijf acts zijn: Mila uit Baak met een toneelvoorstelling; het Doetinchemse Multiple Bellows en Drums & Voices uit Hengelo, beide met een theaterconcert; Tijme Olthof uit Tolkamer met een kleinkunst/piano-voorstelling en de Arnhemse Monique Cornielje brengt cabaret.

Knuffel
Mila speelt de toneel-voorstelling 'Knuffel': Als klein meisje wilde de twaalfjarige Mila uit Baak altijd al op het podium staan. Ze begon met balletles, maar al snel was dat niet genoeg… Sindsdien zit ze op musical en theaterles én in de selectieklas van de theaterschool. Hier krijgt ze les in dans zang, musical, improviseren en toneel. In 2017 won ze met haar zelfgemaakte kort film het Cinekid filmfestival: een kinderfilmfestival. Ook dit optreden zette ze zelf in elkaar en gaat over een meisje dat in eerste instantie gelukkig lijkt, maar door allerlei narigheden verandert van een kletsgrage, vrolijke en aanwezige puber naar een klein hoopje mens… Ieder kind heeft een knuffel nodig.

Multiple Bellows
Vijf jonge accordeonisten uit Doetinchem en omstreken, die elkaar op Muziekschool Oost-Gelderland leerden kennen, steken hun instrument in een nieuw jasje met frisse arrangementen, subtiel samenspel en een aanstekelijk enthousiasme. Alle genres van vroege Barok via Hedendaags klassiek tot dance worden door deze jongeren uitgeplozen en vol overgave op het podium gepresenteerd. Hoewel ze geen van allen bij elkaar in de buurt wonen, zijn ze sinds 2017 een hecht team, dat vastbesloten is om het instrument accordeon definitief uit de 'ouderwetse' hoek te halen!

Slagwerk
Drums and Voices is een enthousiaste groep van 25 personen in de leeftijd van 10 tot 60 jaar uit Hengelo en maakt deel uit van de Koninklijke harmonie 'Concordia' Hengelo (G). De groep staat onder leiding van Gilbert Wientjes. Deze richt zich op het spelen en ontwikkelen van hedendaagse slagwerkmuziek, van dance en eigentijdse muziek. Op drums, percussie, marimba en andere niet zo alledaagse instrumenten wordt swingende hedendaagse muziek gespeeld, gecombineerd met zang. Talloze percussie-instrumenten uit de hele wereld, gitaren en geweldige zang passeren de revue. Met een korte show en een unieke samenstelling laat de groep zien wat men kan met popmuziek en swingende nummers.

Tijme Olthof
Tijme Olthof is 19 jaar en een multi-talent. Hij speelt toneel, maar ook piano. Hij kan zingen, maar ook grappen maken in stand-up comedy-acts. Tijdens dit optreden laat hij zichzelf zien met een stukje kleinkunst, waarin hij opmerkende onderwerpen aansnijdt… "Mijn optreden bestaat uit drie zelfgeschreven liedjes. Ik begeleid mezelf op de piano. De thema's variëren van seks tot geloof tot geslachtsziektes..."

Monique Cornielje
"Over het leven dat misschien niet altijd makkelijk is, maar dat je er zoveel van kunt leren dat het nog leuk wordt ook. Een spontaan levensverhaal met hier en daar wat humor, want lachen op z'n tijd, dat werkt het beste", vindt cabaretier Monique Cornielje uit Arnhem.

De presentatie van deze voorronde is in handen van Daniël Janssen.

Voor deze show zijn nog kaarten beschikbaar. De entreeprijs bedraagt 12,50 euro, inclusief pauzedrankje. Aanvang is om 20.00 uur in kleine zaal van Amphion. Online reserveren kan via www.amphion.nl of bel met de kassa van de schouwburg: 0314-376000 (maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur).

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten