Gerritsens Molen in Silvolde, met ernaast gelegen Ons Pakhuus. Foto: Henk van Raaij
Gerritsens Molen in Silvolde, met ernaast gelegen Ons Pakhuus. Foto: Henk van Raaij

Molendagen en fotowedstrijd daar bij die molen en Ons Pakhuus

SILVOLDE - De jaarlijkse molendagen staat weer voor de deur en wel op 12 en 13 mei. De Silvoldse molen, gelegen aan de Molenberg, beter bekend als Gerritsens molen, is op zondag 13 mei voor het publiek geopend. Een mooi moment om op Moederdag de gerestaureerde molen te bezichtigen.

Omdat de molen grenst aan Ons Pakhuus, van waaruit in vroegere jaren de granen ter vermaling naar de molen werden getransporteerd, is op deze zondag ook de Molenzaal van Ons Pakhuus geopend. De molenaar Willie te Molder ontvangt graag belangstellenden in zijn molen die enkele jaren geleden is gerestaureerd. En onlangs heeft ook de buitenkant, inclusief schilderwerk een opknapbeurt gehad en de molen staat er fantastisch bij. Molenaar te Molder, ook een vakman in het molenaarsgebied, heeft zelf ook veel verfraaiingen aangebracht aan dit monument. Beschouw deze Molendag als een heropening van dit prachtig stukje cultuur op dit mooie plekje in Silvolde. In de Molenzaal van Ons Pakhuus kan men genieten van een kopje koffie of een drankje. Ook worden er beelden vertoond van de restauratie van onder andere de kap van de molen en de molen in de vroegere omgeving.
Rondom dit geheel zijn de dames Teja van Aken en Marjon te Molder met hun schilderkunst bezig. Uiteraard stellen zij hun werken tentoon en is er gelegenheid tot koop van schilderijen. Omdat fotografie van velen een hobby is geworden, en zeker om monumenten vast te leggen, wordt een fotowedstrijd aan deze dag verbonden. Diegene die het mooiste digitale plaatje van de gerestaureerde molen schiet ontvangt een VVV-bon. De foto's worden door een vakjury beoordeeld. Over de uitslag, uiterlijk 18 mei bekend, van de fotowedstrijd en het gebruik van de ingezonden foto's kan niet worden gecorrespondeerd.
De foto's inzenden kan naar info@onspakhuussilvolde.nl.
Deze bijzondere molendag begint om 10.00 en eindigt 17.00 uur.


www.onspakhuussilvolde.nl


Meer berichten