Concordia kan zich tegen Varsseveld geen verlies permitteren

Concordia-aanvaller Wouter Jansen: 'Als je naar ons team kijkt, hadden we al veilig moeten staan'. Foto: John van der Kamp
Concordia-aanvaller Wouter Jansen: 'Als je naar ons team kijkt, hadden we al veilig moeten staan'. Foto: John van der Kamp

Wouter Jansen maakt zijn comeback in Wehl

Door John van der Kamp

WEHL – Geen punten voor Concordia Wehl afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Spero uit Elst. Onnodig gaf het team van trainer Henry Golstein de voorsprong van 1-0 bij rust uit handen. Binnen een mum van tijd hadden de gasten na de hervatting de achterstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong en kwamen zelfs na ruim een uur spelen uit een counter op 3-1. Concordia kwam terug door een doelpunt van Koen Berendsen, die ook de openingstreffer scoorde. In de slotfase was Concordia dichtbij de verdiende gelijkmaker, maar enig fortuin had men niet.

Nu wacht Concordia zondag de thuiswedstrijd tegen Varsseveld. Alleen winst telt, wil Concordia rechtstreekse degradatie ontlopen. Dat vindt ook aanvaller Wouter Jansen, die een comeback heeft gemaakt in het eerste van zijn club, waar hij vanaf de jeugd heeft gevoetbald.
"Ik was afgelopen seizoen wel klaar mee met het voetbal. Het was niet meer, wat ik ervan verwachtte. Ik wilde ook wat anders proberen en koos om met het derde te voetballen, als ik zin had. Bij nood zou ik beschikbaar zijn voor eerste of het tweede", aldus Concordia-aanvaller Wouter Jansen, die na de winterstop aansloot bij de hoofdselectie. "Ik heb toen ook gezegd 'ik wil wel komen, maar dan wil ik wel wat kunnen bijdragen'. Als ik zelf merk, dat ik niet kan brengen wat ik wil, dan vind ik het ook genoeg en dan moet ik het beter niet doen. Daar word ik zelf ook niet vrolijker van. Ik doe het ook om zelf plezier te hebben en als het lekker gaat, heb je meer plezier."

Wouter Jansen (26) is in Wehl opgegroeid. Kwam uit voor alle standaardteams bij Concordia en vertoefde twee seizoenen bij De Graafschap. Eerst bij de A-junioren, een seizoen later bij de Beloften en studeert aan de HAN in Nijmegen. Daar is hij zijn studie Docent Wiskunde aan het afronden, hij loopt stage bij het LOC in Nijmegen en is zoekende naar een baan. Zijn conditie houdt hij goed op peil. "Ik ben fitter dan het afgelopen seizoen, nu ik zelf meer andere sporten doe. Ik doe aan vechtsport en bezoek de sportschool. Vanuit Nijmegen, waar ik woon, is dit allemaal goed te doen. Ik kan een training en zondags voetballen goed combineren met mijn opleiding en stage. Na mijn eerste officiële wedstrijd tegen Voorwaarts, train ik nu elke week in Wehl mee op donderdag", vertelt Jansen, die al snel wist te scoren voor Concordia, mede door zijn vrije rol voorin. "Het maakt mij niet uit welke positie ik voorin speel. Ik vind het zelf prettig om te zwerven. Af en toe van rechts naar de linkerkant, of centraal. Dat je niet echt verbonden bent aan één positie, de vrijheid zoek ik op, dat vind ik prettig."
Zondag wacht voor Concordia de thuiswedstrijd tegen Varsseveld. Om aansluiting te houden, kan men zich geen verlies permitteren. In de tweede klasse I is de strijd om zowel de titel als degradatie nog volledig open. "Het is belachelijk, dat er nog vijf clubs kampioen kunnen worden. Dat zie je ook niet vaak. En onderin zitten de clubs ook bij elkaar. Een paar clubs, die in het midden zitten, spelen eigenlijk nergens meer om. We moeten blijven winnen. Als ik kijk naar meerdere tegenstanders en als je naar ons team kijkt, hadden we al veilig moeten staan. Ik zeg niet dat we heel veel hoger zouden moeten staan. Het is niet altijd heel best bij ons, maar wel hoger dan waar we nu staan. Ik heb geen flauw idee wie er bij Varsseveld spelen, alleen weet ik dat Geerts (Wilco, JvdK) de trainer is. Het is een stugge ploeg, zij zijn ook slechte velden gewend en werken hard. Het is meer een team. Onze doelstelling is rechtstreekse handhaving", aldus Wouter Jansen.
Als tot slot de vraag komt of hij ook voor het volgend seizoen voor het eerste elftal beschikbaar is, volgt prompt zijn antwoord: "In principe is dit niet de bedoeling. We hebben een leuke groep, daar ligt het niet aan."
Op sportpark De Grindslag is om 14.00 uur de aftrap bij deze wedstrijd. Scheidsrechter is Wessel Nijmeier uit Hellendoorn.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten