Muziek, theater, verhalen, zang en beeldende kunst, hier in Waterrijk in Doetinchem. Foto: Ronald Falke
Muziek, theater, verhalen, zang en beeldende kunst, hier in Waterrijk in Doetinchem. Foto: Ronald Falke

Basisworkshop Lang Leve Kunst

DOETINCHEM - Via Lang Leve Kunst en Naoberschap zetten veel vrijwilligers zich in om ervoor te zorgen dat ouderen kunnen blijven genieten van muziek, verhalen, zang, theater en beeldende kunst. Uitgangspunt is altijd om samen van kunst te genieten en mooie ervaringen te delen. Lang Leve Kunst wil (potentiële) vrijwilligers de mogelijkheid bieden om op dit vlak inspiratie op te doen en te helpen om samen met ouderen te genieten van kunstzinnige activiteiten. Daarom is er op vrijdag 1 juni van 13.30 tot 16.00 uur een workshop voor vrijwilligers die kunstzinnig actief zijn (of willen worden) met ouderen. Het betreft een herhalingsworkshop met min of meer dezelfde inhoud als vorig jaar.

Het programma begint om 13.30 uur met een gedeelte over wat er komt kijken bij het werken met ouderen. Wat is dementie en hoe ga je om met iemand die dementie heeft? Deze en andere vragen worden besproken door Vera Hoffman, adviseur informele zorg van woonzorgorganisatie Markenheem. Na een korte pauze neemt kunstenares Berna Bonekamp de aanwezigen mee in haar werkwijze om mensen te verleiden om mee te doen met kunstactiviteiten. Berna heeft de afgelopen jaren als kunstdocent veelvuldig projecten van Lang Leve Kunst begeleid.

Aanmelden bij de Gruitpoort via mail (info@gruitpoort.nl), of telefonisch (0314-340943). Geef aan dat het om de basisworkshop gaat. Deelname is gratis.

Meer berichten