Finaleplaatsen voor turnsters van Ypsilon

Turnsters van Ypsilon. Foto: PR.
Turnsters van Ypsilon. Foto: PR.

DOETINCHEM - Ashley ter Horst en Isabella van Pul zijn erin geslaagd een ticket voor het Nederlands Kampioenschap te bemachtigen. De Doetinchemse turnsters overleefden op 14 april de halve finale in Leek.

Beide turnsters komen uit in de 2de divisie. Ashley ter Horst (pupil 1 N2) die vorig jaar nog uitkwam in de 4de divisie turnde in Leek een stabiele wedstrijd waarmee ze haar NK-plaatsing veiligstelde. Ook Isabella van Pul (Jeugd 2 supplement D) lukte dat: zij liet een uitstekende sprong zien en mag uitkomen in de sprongfinale.
Op 14 april turnden 15 meiden die uitkomen voor Ypsilon Doetinchem hun derde plaatsingswedstrijd in Doetinchem. Hierbij konden zij zich plaatsen voor de finale van de 5de divisie. Rhodé bulten mocht bij de categorie instap na een keurige wedstrijd de zilveren medaille in ontvangst nemen. De pupillen 2, Sara ten Camp en Azra Kara draaiden weer mee in de top: Sara mocht het goud meenemen en Azra het zilver. Ashley Meeuwissen werd verassend 3de na een keurige wedstrijd.
De volgende turnsters hebben ook goed gepresteerd en maakten Ypsilon Doetinchem trots:
Instap: Liz 16de; Julia 18de; Doutzen 24ste; Anne 35ste.
Pupil 1: Milou 4de; Jady 6de; Lene 8ste.
Jeugd 1: Wendy 5de; Puck 28ste.
Jeugd 2: Liz 6de; Miloe 15e.
Rhodé, Milou, Jady, Sara, Azra, Wendy, Ashley en Liz hebben zich geplaatst voor de finale van 26 mei in Winterswijk.

Meer berichten