Aanmeldingen voor Oude IJssel Race stromen binnen

Roeiwedstrijd van Doesburg naar Doetinchem

DOETINCHEM – Op zaterdag 21 april is een spectaculaire roeiwedstrijd te zien op de Oude IJssel, een race over ruim 12 kilometer van Doesburg naar Doetinchem. De Oude IJssel Race vindt dit jaar voor de vierde keer plaats.

De race is bedoeld voor wedstrijdboten met daarin één roeier (skiff) dan wel twee roeiers (zonder stuurman), voor dames-, heren- en mixed-ploegen. De wedstrijd maakt deel uit van de officiële wedstrijdkalender van de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB). Inmiddels hebben al bijna veertig roeiers, leden van zestien verschillende verenigingen, zich voor deze krachtproef aangemeld.
Op zaterdag 21 april liggen de boten vanaf 11.00 uur klaar achter de startlijn in Doesburg. De zogenoemde vliegende start is om 11.30 uur. De eerste wedstrijdroeiers finishen om ongeveer 12.00 uur in Doetinchem, ter hoogte van de haven van watersportvereniging De Ank.
De roeiwedstrijd in volle gang is goed te zien vanaf de brug bij Hoog-Keppel of bij Laag-Keppel. Vanaf de wal tegenover de haven van De Ank is de finish goed te volgen. De organisatie van de Oude IJssel Race is in handen van de roeiafdeling van watersportvereniging De Ank in Doetinchem in samenwerking met roeivereniging Daventria uit Deventer.
Roeien is een veelzijdige teamsport. Meer informatie over roeien is te vinden op wsvdeank.nl. Heb je belangstelling? Stuur een mail naar roeien@wsvdeank.nl

www.facebook.com/OudeIJsselRace/

Meer berichten