Cantores Versicolores zingt Byzantijnse liederen. Foto: PR
Cantores Versicolores zingt Byzantijnse liederen. Foto: PR

Byzantijnse mannenklanken in Het Nieuwe Dijkhuis

DOETINCHEM - Het Oost-Gelders Byzantijns mannenkoor Cantores Versicolores geeft op zondag 22 april een gevarieerd concert in Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem. Hoewel het koor, dat momenteel uit veertien geoefende zangers bestaat, regelmatig op uitnodiging een optreden verzorgt is het enkele jaren geleden dat een eigen concert werd georganiseerd.

Het is de eerste keer dat dit gebeurt onder leiding van dirigent Marga Roelofs, die sinds het voorjaar van 2016 de muzikale leiding van Cantores Versicolores heeft. Marga besteedt veel aandacht aan een optimale klankkleur en het goed mengen van de verschillende stemmen, zodat als het ware met één stem wordt gezongen. Dit is vooral belangrijk bij het zingen van religieuze liederen uit de Byzantijnse traditie zoals die voor de pauze ten gehore worden gebracht. De leden van de verschillende stemgroepen staan daarom zoveel mogelijk door elkaar.
Na de pauze bestaat het repertoire uit volksliederen uit Oost-Europa en Rusland. Deze zijn erg gevarieerd en de sfeer is totaal anders dan voor de pauze.
De aanvangstijd van het concert is 15.00 uur. De zaal gaat open om 14.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 10,00 inclusief koffie/thee in de pauze.
Het Nieuwe Dijkhuis is te vinden aan de Burg. Van Nispenstraat 19-21.

Meer berichten