De inline-skatemarathon wordt gehouden op de skatebaan op sportpark Zuid. Foto: PR
De inline-skatemarathon wordt gehouden op de skatebaan op sportpark Zuid. Foto: PR

Eerste Free-wheel marathon voor Inline Cup Oost

DOETINCHEM - De eerste marathon uit een reeks van elf wedstrijden om de Free-wheel Inline Cup wordt verreden op woensdag 25 april in Doetinchem. Op de ijs- en inlineskatebaan op Sportpark Zuid begint deze competitie, die zich deels op de baan en deels op de weg afspeelt. Zowel heren, dames, junioren en kadetten doen aan deze wedstrijden mee.

Deze marathon wordt georganiseerd door IJsvereniging Doetinchem '96 in samenwerking met de commissie Free-wheel Inline Cup Oost onder de vlag van KNSB Gewest Overijssel. Het spektakel begint om 19.30 uur.
De huidige doelstelling van de KNSB is om zoveel mogelijk mensen actief te laten inline-skaten (skeeleren). Door middel van deze regionale competitie wil de KNSB het inline-skaten promoten en meer sporters aan inline-skatewedstrijden laten deelnemen. Eventuele niet-licentiehouders zoals recreanten zijn ook van harte welkom en kunnen driemaal per seizoen meedoen op een daglicentie. Hoe hard de regionale toppers rijden zal alle toeschouwers versteld doen staan.
Er worden ook vier wedstrijden speciaal voor recreanten gehouden: in Staphorst, Deventer, Oldenzaal en Rijssen. Deze wedstrijden zijn bedoeld voor rijders zonder licentie en/of toerrijders met licentie die een enkele keer aan een wedstrijd mee willen doen. Voor deze recreantenwedstrijden wordt geen eindklassement opgemaakt. De winnaars worden per wedstrijd gehuldigd.
De toegang is gratis. Meer informatie op de website.

www.free-wheelinlinecupoost.nl

Meer berichten