Ode aan Miriam Makeba in Amphion

DOETINCHEM - Zoals Nelson Mandela de vader van Afrika wordt genoemd, zo is Miriam Makeba 'Mama Africa'. In hun nieuwe theaterconcert 'Siyabonga Miriam Makeba' brengen The African Mamas een ode aan de zangeres die Zuid-Afrika hoop gaf. Een bruisend theaterconcert met Makeba's fantastische muziek en haar bijzondere levensverhaal. Deze voorstelling is op dinsdag 1 mei te zien in Schouwburg Amphion - Doetinchem.

Op het ritme van haar hits als 'Pata Pata', 'Malaika' en de 'Clicksong' brengen de African Mamas de kracht en de moed van hun boegbeeld tot leven. Alle kanten van Makeba's kleurrijke bestaan komen aan bod: haar strijd tegen apartheid, waardoor zij dertig jaar lang verbannen werd uit haar thuisland, haar muzikale samenwerking met Harry Belafonte en Paul Simon, haar vijf huwelijken en haar overlijden in 2008, twee dagen nadat ze afscheid had genomen van haar Nederlandse fans.
Nog altijd wordt ze herinnerd als de vrouw die de Afrikaanse muziek de wereld in stuurde en die Zuid-Afrika in zware tijden perspectief bood. Daarom heet het concert 'Siyabonga Miriam Makeba', oftewel 'Dankjewel Miriam Makeba'.
Leoni Jansen is verantwoordelijk voor tekst en regie en doet, net als in het programma Graceland, weer mee op het podium. Zangeres en actrice Ricky Koole is haar vaste understudy.
De voorstelling in Amphion begint om 20.00 uur.

Meer berichten