Karrenvracht aan kunst te zien tijdens de Kunstroute 2018. Foto: PR
Karrenvracht aan kunst te zien tijdens de Kunstroute 2018. Foto: PR

Kunstroute met 38 kunstenaars en 28 locaties

OUDE IJSSELSTREEK - 38 kunstenaars op 28 eigen locaties en vier start- en verzamellocaties. Deze locaties zijn in de Kunstroute-weekends (van 21 en 22, 28 en 29 april tussen 11.00 en 17.00 uur) beschikbaar gesteld door makelaars en vastgoed-ondernemers in de gemeente en vermeld in het kunstrouteboekje. Voor 2,50 euro te koop bij een van de VVV's in de Oude IJsselstreek of bij een van de start/verzamellocaties. Los de puzzel achterin op en maak kans op een van de gratis beschikbaar gestelde, bijzondere kunstwerken. Lever de woordpuzzel daarna in bij een van de verzamellocaties tijdens de route of tot 5 mei bij de VVV in Ulft.

De nieuwe aanpak is een kunstige samenwerking tussen de Stichting KunstPlatform, meewerkende makelaars en ondernemers, Rabobank Graafschap en gemeente Oude IJsselstreek. Kunst verbindt niet alleen maar zet ook aan tot nadenken en interpretatie. Kunst maakt gelukkig en geeft kleur aan het leven. Makelaars stappen in de Kunstroute om kunstenaars zonder atelier een plek te kunnen bieden om te exposeren. Maar ook te attenderen op ongewenste leegstand in de verschillende kernen. De organisatie verwacht een vernieuwende, inspirerende en uitdagende editie van de Kunstroute, die zowel per fiets als per auto is af te leggen.

Namen deelnemende kunstenaars: Atelier Nobles Marteaux, Ria Wiendels, Karin Zuijdwijk, Léon Marie Dekker, Maria Greven, Erna van den Heuvel, Rieneke van der Plicht van Manen, Iet Polman, Albert Pol, Teja van Aken, Evelien Jorna Jacobse, Rick Kup & Tatum Kempers, Quiltgroep ANS bij Galerie Gelia, Marcel Geven, Gemma Smit, Ineke Bruil, Iet Harbers, Marianne Jungjohann, Ineke van Stiphout, Gerda Bussink-Buevink, Wilma Koolstra, Margriet Koster, Ton van Dijk, Aleid te Grotenhuis, Ad Kerstens, Arie van Braak, Hanneke Toes, Fotogroep Gendringen, Henk
Welling, Simone Bulten Stegers, GaleRia, Etty Kastein, Gerry Kastein, Ina Tiegelaar-Breukelaar, Alice Huitink-Becking, Hanny Roumen, Geertrui Rijnberk, Gerard Velthuis.

Meer berichten