Als lezen anders moet!

DOETINCHEM - Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent of een fysieke beperking hebt waardoor je geen boek kunt vasthouden. In onze maatschappij draait alles om toegang tot informatie terwijl zo'n 1.1 miljoen mensen in Nederland te maken hebben met een leesbeperking. Omdat deze mensen niet buitenspel mogen komen te staan is Passend Lezen ontwikkeld. Deze in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en Stichting Dedicon ontwikkelde dienst is voor iedereen toegankelijk.

Bent je lid van de bibliotheek? Dan kun je je aanmelden via www.bibliotheek.nl/passendlezen en heb je direct toegang tot zo'n 45.000 gesproken boeken. Alles wat je daarvoor nodig hebt is een bibliotheekpas en een internetverbinding. Na het aanmelden neemt een medewerker van Bibliotheekservice Passend Lezen contact op om de gegevens en Verklaring Leesbeperking met je door te nemen.
Geen lid van de bibliotheek? Dan kunt je je aanmelden via www.passendlezen.nl. Nadat je bent ingeschreven kun je lenen uit meer dan 75.000 gesproken boeken, circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften en 15000 brailleboeken.
Is Passend Lezen iets voor jou of iemand in jouw omgeving? Kijk dan voor meer informatie op de website van de bibliotheek, kies in de oranje balk "lezen" en kijk daarna bij "Alles over moeite met lezen". Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice van bibliotheek West Achterhoek (0314-333445). Zij zorgen dan voor een afspraak met een medewerker die je verder helpt.

www.bibliotheekwestachterhoek.nl

Meer berichten