VIT zoekt vrijwillige coördinator

DOETINCHEM - VIT-hulp bij mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers in de gemeente Doetinchem. Een voorbeeld daarvan is de inzet van een vrijwilliger. Voor de begeleiding en coördinatie van dit vrijwilligerswerk is VIT op zoek naar een coördinator, eveneens op vrijwillige basis.

Door de inzet van een vrijwilliger heeft een mantelzorger even tijd voor zichzelf. De vrijwilliger, wiens taak vooral gericht is op het bieden van gezelschap thuis of bij activiteiten, is geschoold en krijgt met regelmaat relevante cursussen en scholing aangeboden. De ondersteuning en begeleiding van deze krachten is in handen van vrijwillige coördinatoren die daarbij ondersteund worden door de consulent van VIT. Voor de gemeente Doetinchem is VIT op zoek naar zo'n enthousiaste coördinator.
Zijn of haar taken bestaan uit het organiseren en voeren van intakegesprekken met vrijwilligers en hulpvragers, en vervolgens het regelen van de matching. Verder biedt hij of zij ondersteuning en begeleiding aan de vrijwilligers, in nauwe samenwerking met een collega-coördinator en de mantelzorgconsulent.
VIT: "Bent u onze nieuwe vrijwillige coördinator? Bent u een aantal uren per week beschikbaar voor dit werk en woont u in de gemeente Doetinchem? Kunt u goed met mensen omgaan? Dan is dit werk misschien iets voor u!
Wat krijgt u ervoor terug? Waardering van vrijwilligers en hulpvragers, nieuwe 'vrijwillige' collega's, mooie ervaringen én u leert nieuwe dingen. Wij zorgen er namelijk voor dat u goed voorbereid aan de slag gaat. Naast collegiale en professionele ondersteuning kunt u met regelmaat deelnemen aan onze gratis cursussen en themabijeenkomsten. Vanzelfsprekend worden uw onkosten vergoed."

Interesse?
Wie geïnteresseerd is of graag meer informatie wil kan contact opnemen. Dat geldt ook voor degenen die geïnteresseerd zijn in het reguliere vrijwilligerswerk. Hulp is altijd welkom. VIT is bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 15.00 uur.

Tel. (0544) 82 00 00 of e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl

Meer berichten