Oude IJsselstreek stelt zich kandidaat voor landelijke intocht sinterklaas

Sinterklaas komt op 12 november aan in Doetinchem. Foto: PR
Sinterklaas komt op 12 november aan in Doetinchem. Foto: PR

GENDRINGEN/ULFT - Oude IJsselstreek heeft zich bij de NTR aangemeld voor het organiseren van de landelijke intocht van sinterklaas in 2018. Het historische DRU Industriepark in Ulft, gelegen aan de Oude IJssel, leent zich heel goed voor een unieke en eigentijdse landelijke intocht van de sint.

Onlangs ontving het Genootschap van burgemeesters een brandbrief van de NTR dat zich (nog) geen gemeenten hadden gemeld om de nationale intocht dit jaar te organiseren. Het college van B&W heeft daarop besloten zich aan te melden aan gastgemeente. Als locatie is het DRU Industriepark in Ulft voorgesteld. De Oude IJssel en de monumentale fabrieksgebouwen vormen als industrieel erfgoed een mooi decor voor dit landelijke evenement. Een bijzonder gebied waar traditie en innovatie hand in hand gaan. Het bedrijfsleven is enthousiast en heeft haar medewerking al toegezegd.

Burgemeester Otwin van Dijk: "Wij vinden het belangrijk dat de mooie traditie van het sinterklaasfeest, ook op tv, in stand wordt gehouden. Daar willen wij als Oude IJsselstreek graag aan bijdragen. Wij zien veel mogelijkheden om van de intocht op het DRU Industriepark een fantastisch kinderfeest te maken. Het verzorgen van de landelijke intocht is daarbij ook een prachtige promotie voor de Achterhoek en in het bijzonder Oude IJsselstreek."

De burgemeester is zich bewust van de maatschappelijke discussie die de afgelopen jaren is ontstaan in de aanloop naar 5 december. "Deze discussie willen we niet uit de weg gaan. Wij willen hierover het gesprek aangaan, onder meer door het organiseren van activiteiten en debatten rondom 5 december."

Meer berichten