'Toen moest het leren vliegen' uit 'Vlerkje' van Ellen Baptist. foto: PR
'Toen moest het leren vliegen' uit 'Vlerkje' van Ellen Baptist. foto: PR

Ellen Baptist Kunstenaar in de Spotlight

DOETINCHEM – Werk van Ellen Baptist is tot eind april te zien bij Kunstuitleen Stadsmuseum

Ellen Baptist wordt geïnspireerd door mythen en oude verhalen maar ook door een vogeltje, de kerktoren of een slak. Als Kunstenaar in de Spotlight exposeert zij vanaf 2 maart tot en met 28 april in Kunstuitleen Stadsmuseum.

Graficus en schilder Ellen Baptist (1945) laat in de Kunstuitleen voornamelijk houtsneden zien. Daarnaast zijn er kunstenaarsboeken, schrijfsels en door haar geschept papier. De sfeer van haar werken is krachtig en expressief maar ook verhalend, vriendelijk en 'gek'. Titels van geëxposeerde werken zijn 'Dromen van zee', 'Met het hondje in het café' of 'Hoera een ei!'.

Taal speelt een grote rol. Eigen teksten vormen letterlijk verbindende grafische elementen in haar houtsneden. Teksten zetten en boekjes maken, het ontstaat spontaan. Ellen Baptist exposeert in binnen- en buitenland. Zij heeft de Akademie voor Beeldende Kunst gevolgd in Arnhem en is vanaf 1968 actief als beeldend kunstenaar. Haar atelier is in Huissen waar zij cursussen en workshops geeft in schilderen, grafiek en papier scheppen.

Kunstuitleen Stadsmuseum is gevestigd aan Burgemeester van Nispenstraat 2 in Doetinchem. De openingstijden zijn op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.


 

Meer berichten