De brandweer Wehl zit te springen om versterking. Foto: PR
De brandweer Wehl zit te springen om versterking. Foto: PR

Brandweer Wehl op zoek naar nieuwe collega's

WEHL - Tijdens de inloopavonden op woensdag 28 februari of woensdag 7 maart krijgen belangstellenden de kans om kennis te maken met de brandweerpost in Wehl.

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer snelt er naar toe om te helpen. Een bekend en zo vanzelfsprekend beeld. Maar het is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. De brandweer die steeds paraat staat om anderen te helpen bestaat voor een groot deel uit vrijwilligers. Mensen die zich naast hun reguliere werk inzetten voor de veiligheid van de inwoners van Wehl. Ze hebben doorlopend mensen nodig om dit belangrijke werk te kunnen blijven doen.
Benieuwd of dit wat zou kunnen zijn? Kom dan woensdag 28 februari of woensdag 7 maart vanaf 19.30 uur naar de brandweerkazerne, Didamseweg 26 in Wehl om kennis te maken met de mensen van de brandweer.
De brandweer in Wehl zoekt ook mensen die (eventueel) alleen overdag beschikbaar zijn. Voor wie overdag slechts enkele uren beschikbaar is (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als men in ploegendienst werkt), dan is een baan bij de brandweer ook mogelijk en is men van harte welkom om op de inloopavonden om de mogelijkheden te bespreken.

Vergoeding
Als brandweervrijwilliger redt men bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook heel veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en zich in te zetten voor het redden van mens en dier. Op de eerste plaats krijg je bij de brandweer een goede opleiding. Daarnaast krijg je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pre wanneer men in loondienst is, toestemming heeft van de werkgever om in geval van een alarmering de werkplek te verlaten. De brandweer gaat eventueel graag in gesprek met de werkgever om dit te realiseren.
Mogelijk is men wel geïnteresseerd, maar niet in de gelegenheid te komen. Neem dan contact op via p.lendering@vnog.nl. Kijk ook voor informatie op www.brandweerwehl.nl.

Meer berichten