Karel Berkhuysen schaatsend in de omgeving van Hilversum. Foto: PR
Karel Berkhuysen schaatsend in de omgeving van Hilversum. Foto: PR

Een leven lang schaatsen

DOETINCHEM - Karel Berkhuysen deelt op zondag 18 februari in het Doetinchemse Wielercafé Parijs is nog ver ervaringen en anekdotes uit zijn periode als schaatsjournalist. Het wielercafé aan de Spinbaan is tijdens deze olympische periode omgedoopt tot schaatscafé. Op zondag is er op een groot scherm de teamachtervolging voor mannen (12.00 uur) en de 500 meter voor vrouwen (13.00 uur) te zien.

De Doetinchemmer Berkhuysen is naast journalist ook onder meer schaatstrainer en -docent en ontwerper van de combibaan op Sportpark-Zuid. Als journalist werkte hij onder andere voor de KNSB. Hij interviewde jarenlang talrijke nationale en internationale schaatscoryfeeën. Zondag staat de bezoekers een aantal bijzondere verhalen te wachten over schaatsers als Hilbert van der Duim en Evert van Benthem.
Daarnaast zal hij vertellen over de Achterhoekse schaatscultuur en de Doetinchemse schaatshistorie. Daar hoort natuurlijk de oprichting van de Doetinchemse IJsclub in 1908 en de legendarische ijsbanen Het Moeras, Groenendaal, De Ank, Bruils Weide en Ponderosa.

reageer als eerste
Meer berichten