Informatieavond Muziek als beroep

DOETINCHEM - In de P & P zaal van vestiging Muziekschool Doetinchem is op dinsdag 27 februari vanaf 19.30 uur een informatieavond over de vooropleiding conservatorium. De avond is bedoeld voor alle voortgezet onderwijsleerlingen die overwegen om meer met muziek te gaan doen.

David (gitaar), Marten (gitaar), Bas (drum) en Gerben (gitaar) vormen al ruim een jaar een band en volgen alle vier de vooropleiding conservatorium. Ze hebben talent, ze zijn gek van muziek en zijn serieus aan het overwegen om van hun hobby hun beroep te maken.
Dinsdagavond 27 februari zijn deze talenten te beluisteren tijdens de informatieavond over de vooropleiding. De jongens laten niet alleen muzikaal van zich horen. Ze vertellen ook waarom ze de vooropleiding volgen en wat hun ervaringen zijn. Behalve deze ervaringsdeskundigen vertelt Eugène Soontiëns, (docent muziek) de aanwezigen over het theoretische gedeelte van de vooropleiding. Aljosja Buijs, als coördinator Educatieve vakken en Vooropleidingen verbonden aan het ArtEZ Conservatorium vertelt alles over de praktische kant (toelatingseisen et cetera) van deze vooropleiding. En ook Henk Lubberdink, directeur van Muziekschool Oost-Gelderland geeft uitleg, over onder andere de kosten voor deze leerzame en interessante opleiding.
Deze opleiding is een samenwerking tussen Conservatorium ArtEZ in Arnhem, Muziekschool Oost Gelderland, het Ludger college, het Rietveld Lyceum, het Ulenhof College en het Almende College en bestaat uit verschillende onderdelen. Naast extra lestijd van de eigen docent op de muziekschool is er ook een drietal individuele hoofdvaklessen op het conservatorium in Arnhem. Daarnaast zijn er verplichte workshopdagen (daarvoor krijgen leerlingen vrij van hun reguliere school) en wordt door de vier VO-scholen gezamenlijk extra theorielestijd ingepland. Gedurende het cursusjaar zijn er diverse (verplichte) optredens waar de leerlingen worden beoordeeld.
Binnen de vooropleiding conservatorium zijn verschillende richtingen mogelijk zoals lichte muziek (pop, jazz, fusion), klassieke muziek, of de opleiding docent muziek (OMD) en muziektherapie.
Aan het eind van de vooropleiding doet de leerling een muziektheorie-examen op het ArtEZ Conservatorium. Bij voldoende resultaat krijgt men een certificaat, waarmee de muzikant voor het theoriegedeelte toelaatbaar is tot het ArtEZ Conservatorium. Dit certificaat blijft een jaar geldig.

Meer berichten