Het stadhuis in Doetinchem. Burry van den Brink
Het stadhuis in Doetinchem. Burry van den Brink (Foto: Burry van den Brink)

Sleuteloverdracht college aan carnavalsverenigingen

DOETINCHEM - Ook dit jaar vindt op carnavalszaterdag 10 februari in de raadszaal van het stadhuis de traditionele sleuteloverdracht plaats. Deze sleuteloverdracht is het symbolische begin van het carnaval in de gemeente Doetinchem.

Tijdens een feestelijk programma overhandigt burgemeester Boumans de stadssleutel, en daarmee de macht, voor vier dagen over aan de carnavalsverenigingen. Doetinchem telt vijf carnavalsverenigingen, De Umdraeyers uit Doetinchem, De Billekletsers uit Dichteren, De Mölledraejers uit Nieuw-Wehl, De Bultendarpers uit Gaanderen en de Lange Rakkers uit Langerak. Daarnaast zijn er nog vier jeugdgroepen; De Blaoskoppen, De Snuutjes, de Lollige Snuiters en de Bultendarpers. Deze zijn allemaal aanwezig met een groot aantal leden. De verwachting is dat er zo'n 150 mensen bij de sleuteloverdracht aanwezig zullen zijn.

Programma
09.31 uur: alle carnavalsverenigingen verzamelen op Marktplein; 09.35 uur: vlaggenceremonie voor het stadhuis en aansluitend bordesfoto; 09.45 uur: start programma raadszaal; 10.15 uur: slotwoord en vertrek naar foyer voor koffie/thee en krentenwegge; 10.45 uur: einde programma.

De sleuteloverdracht is het hoofdonderdeel in het programma. Daarnaast er gelegenheid voor de carnavalsverenigingen om hun woordje te doen. Ceremoniemeester Peter Drenth heeft de regie van het programma in handen.

Meer berichten