Bluesfactor treedt op in Cocagne in Ulft op 17 februari. Foto: PR
Bluesfactor treedt op in Cocagne in Ulft op 17 februari. Foto: PR

Blues Factor speelt thuis, met No nonsense bluesrock

ULFT – Blues Factor 'live' is zaterdag 17 februari te zien bij discotheek Cocagne in Ulft. Een thuiswedstrijd want de bandleden hebben hun 'roots' grotendeels liggen in Ulft of directe omgeving.

Cocagne, de in oude staat bewaard gebleven discotheek, is het toneel van een bijzonder concert, want de band heeft een aantal 'muzikale vrienden' uitgenodigd om dit nostalgische karakter kracht bij te zetten. Uiteraard hebben de muziekvrienden eveneens hun roots liggen in Ulft en directe omgeving. Erwin Eijkelkamp (saxofoon), Gunter Giesen (gitaar/zang) en Luc ten Brinck (gitaar/zang) zijn het namelijk, die als gastmuzikanten hun medewerking verlenen.

Al doet de bandnaam misschien anders vermoeden, Blues-Factor speelt lekkere onvervalste blues- & rockcovers voorzien van eigen signatuur. Vanuit een basic bezetting worden stevige covers en subtiele bluesnummers van onder meer Cuby, Hendrix, Lister en Clapton met passie gebracht.

Frans Schepers (bas/zang) en Maurice Doppen (drums/zang) zorgen voor een strakke basis waarop Toon Graat zich met zijn gitaren en fijne effecten volledig kan uitleven. Peter Aalders, met zijn unieke stem en performance, zorgt als lead-zanger voor de 'finishing touch'.
Blues Factor heeft zijn tienjarig jubileum er al een tijdje opzitten. De band startte in 2006 als drie-mans formatie gewoon omdat er vroeger veel lol aan muziekmaken werd beleefd in allerlei bands. "Leeftijd is nooit een beperking om te doen wat je altijd leuk hebt gevonden", aldus Frans Schepers, samen met Toon Graat mede-oprichter van Blues Factor.

In 2008 nam Maurice Doppen de plaats in van drummer John Roodakker en in 2014 werd de drie-mans formatie aangevuld met zanger Peter Aalders (ex-Bivak en -Danvil). Peter en Frans kenden elkaar nog als jeugdvrienden en destijds ook als collega-discjockeys van uitgaanscentrum 't Hemeltje, bekend in Ulft en omstreken.

Blues Factor treedt gemiddeld zo'n vijf keer per jaar op. Dat is een bewuste keuze, want de band wil graag spelen voor publiek dat geïnteresseerd is in Bluesrock en door de bank genomen is dat een wat oudere doelgroep. Daar is geen grote markt voor en de band is ook niet zo actief om een hoge optreed-frequentie te bewerkstelligen. Of zoals Schepers het verwoordt: "We genieten meer van de kwaliteit dan van de kwantiteit."

Het concert op de 17e bij Cocagne, in Ulft begint om 20.30 uur.

Meer berichten