Van simpel ei naar waar kunstwerk

Volop decoraties te bewonderen op de paaseierbeurs Reurei. Foto: PR Reurei
Volop decoraties te bewonderen op de paaseierbeurs Reurei. Foto: PR Reurei

Paaseierbeurs Reurei bij Erve Kots

LIEVELDE - Voor de negende keer vindt de Paaseierbeurs Reurei plaats in de sfeervolle zalen van Erve Kots Eimersweg 4 in Lievelde. Reurei is al 25 jaar de paaseierenbeurs in de Achterhoek. Dit jaar wordt de beurs gehouden op 17 en 18 februari.

Vijfentwintig kunstenaars uit Duitsland, België en Nederland, laten aanwezigen graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om van een simpel ei een waar kunstwerk te maken. Honderden eieren gekleurd, beschilderd en versierd met acryl, aquarel of olieverf, bewerkt met natuurlijke materialen of gedecoreerd met zelfhardende klei en geen enkel ei is hetzelfde.

Niet alleen kunnen bezoekers genieten van de fraaie handenarbeid, maar natuurlijk kan men ook de trotse eigenaar worden van zo'n prachtig versierd ei. Deelnemers demonstreren een enorme variatie aan technieken.
Heel speciaal zijn de eieren en borduurwerk van Hanja en Loeba Rozak. Ze wonen in België maar werken volgens Oekraïense traditie. Ook bijzonder zijn de beschilderde veren van kunstenares Bettina Regeling
Iedereen is welkom op 17 en 18 februari voor prachtige eieren, eieren om zelf te beschilderen, paasdecoratie, kunst, hobby of gewoon voor de gezelligheid. De beurs is beide dagen geopend voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. Entree bedraagt 3 euro.


www.reurei.nl

Meer berichten