Jan Scholten en Jeroen Stern (r) van de Werkgroep Glasvezel Slangenburg-Heidenhoek. Foto: Bert Vinkenborg
Jan Scholten en Jeroen Stern (r) van de Werkgroep Glasvezel Slangenburg-Heidenhoek. Foto: Bert Vinkenborg

Zonder glasvezel doen bewoners zich tekort

DOETINCHEM - De aanmeldingen voor aansluiting op het glasvezelnet blijven nog steeds binnenkomen. De werkgroep Glasvezel Slangenburg-Heidenhoek houdt de teller bij en waarschuwt voor de gevolgen als mensen, om welke reden dan ook, verzuimen zich aan te melden voor een aansluiting.

Door Bert Vinkenborg

De tussenstand op maandag 5 februari is 34 procent aanmeldingen, dus nog 16 procent te gaan. Wij hebben als Werkgroep Glasvezel Slangenburg-Heidenhoek er alle vertrouwen in dat de 50 procent heel ruim gehaald gaat worden. Dat moet dan wel voor de deadline van 19 februari gebeuren. De aangemelde adressen worden door CIF van een glasvezelaansluiting voorzien, de niet aangemelde adressen krijgen die aansluiting niet.
Bewoners van het buitengebied die momenteel geen behoefte hebben aan een glasvezelaansluiting of hierover nog twijfelen, doen zichzelf zwaar tekort als ze deze kans voorbij laten gaan en doen er goed aan om zich toch aan te melden en dus (tijdelijk) aan te laten sluiten. Immers de aanleg is nu gratis, op een later moment gaat een aansluiting veel geld kosten. Achteraf aansluiten kost minimaal 995 euro, plus de eventuele meerkosten (die al snel kunnen oplopen tot een paar duizend euro). Bovendien zal de (verkoop)waarde van een woning in het buitengebied dalen wanneer er geen aansluiting voor snel internet ligt (volgens onderzoek zou het gaan om minimaal 3 procent waardedaling).
Door nu één jaar lang het goedkoopste abonnement te nemen is men veel goedkoper uit dan wanneer men op een later moment alsnog wil aansluiten. De goedkoopste mogelijkheid kost namelijk 55 euro per maand (abonnement inclusief 12,50 euro vastrecht) en is na één jaar kosteloos opzegbaar. Dus voor 660 euro voorzie je je huis van een glasvezelaansluiting.

Meer berichten