Wim Papperse ontving uit handen van burgemeester Besselink van de gemeente Bronckhorst de koninklijke onderscheiding. Foto: PR
Wim Papperse ontving uit handen van burgemeester Besselink van de gemeente Bronckhorst de koninklijke onderscheiding. Foto: PR

Wim Papperse koninklijk onderscheiden voor verdiensten Symfonisch Blaasorkest Gaanderen

HUMMELO - Op 6 februari ontving Wim Papperse (59) uit Hummelo een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester van de gemeente Bronckhorst, Marianne Besselink. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Papperse ontving de onderscheiding tijdens de jaarlijkse bestuursvergadering van het Symfonisch Blaasorkest, waar hij die dag ook werd gehuldigd voor zijn veertigjarig lidmaatschap. Dit vond plaats in sport- en cultuurcentrum De Pol in Gaanderen.

De heer Wim Papperse maakt en maakte zich op diverse manieren verdienstelijk voor het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Zo is hij sinds 1985 artistiek leider en dirigent klassiek ensemble Select, sinds 1996 public relations-functionaris en daarnaast sinds 2005 lid van de evenementencommissie. In 1996 nam hij de functie van vice-voorzitter op zich, van 1997 tot 2003 was hij voorzitter en deze functie bekleed hij wederom sinds 2011. Daarnaast was hij van 2002 tot 2011 lid van de muziekcommissie.

Uit bovenstaande blijkt dat Wim Papperse zich geruime tijd voor het orkest en daarmee de samenleving heeft ingespannen. De aard, duur, diversiteit, maatschappelijke betekenis en uitstraling van zijn activiteiten hebben geleid tot de koninklijke onderscheiding.

Meer berichten