De jongelui van de Gaanderense Theaterfabriek Gekkoo zijn de grote winnaars van Amphion Open 2017.  Foto: Josée Gruwel    
De jongelui van de Gaanderense Theaterfabriek Gekkoo zijn de grote winnaars van Amphion Open 2017.  Foto: Josée Gruwel    

Deelnemers eerste voorronde Amphion Open 2018 bekend

DOETINCHEM - De eerste voorronde van Amphion Open, dé talentenjacht van deze regio, staat gepland voor donderdag 18 januari. In Schouwburg Amphion luidt die avond het thema: bands! De deelnemers zijn bekend en er zijn nog tickets te koop. Aanvang is om 20.00 uur.

Op het podium verschijnen Shame Parade, Lads 'n Lassies, Contra Fools, Smoking Alaska en Bootsman.

Shame Parade is een rock/punkband uit Duiven. Vier jonge honden met een muzikale passie. Sten Striekwold, Nick Dreijer, Benjamin Lonan en Cliff Vissers. Ze spelen pas acht maanden samen en zijn sinds kort bezig met eigen muziek schrijven. Daarnaast vullen zij hun set met covers van onder meer Green Day, blink-182, Highly Suspect.

Lads 'n Lassies komt uit Gaanderen en deze band speelt Irish/folk. Lads 'n Lassies bestaat uit Tim Huntink, Anne-Marie Leuverink, Frank Sessink, Patrick te Dorsthorst, Chris Weber en Marjo Harmsen. De oorsprong van de band ligt in 2015, toen een groep Achterhoekse vocalisten en instrumentalisten een dinnershow genaamd 'Paddy's Irish Night' verzorgden bij Paddy's Food & Drinks in Doetinchem. De muziek, Ierse- en Schotse traditionals en modern folk, werkte aanstekelijk en de groep werd al snel gevraagd voor andere evenementen zoals Whiskey Proeverijen, kerstmarkten, feesten en partijen.

Contra Fools brengt reggea. Deze Winterswijkse band ontstond in de zomer van 2015; singer-songwriter Marijn keert terug naar zijn geboorteplaats Winterswijk. Hier besluit hij zijn oude liefde nieuw leven in te blazen: Reggae & ska music. Hij trommelde wat oude bekenden op en vormde zo de nieuwe formatie van zijn band Contra Fools. De band bestaat uit meerstemmige zang, blazers, bass, gitaar, keys, drum en percussie en speelt vooral eigen werk en af en toe een cover, geïnspireerd op onder anderen Bob Marley, UB40, Doe Maar en The Specials.

Smoking Alaska is een indie/alternatieve rockband, ook uit Duiven. Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Smoking Alaska brengt de sfeer hoog met hun grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. Een viertal dat afgelopen jaar al meerdere regionale prijzen in de wacht sleepte.

Bootsman geeft een pianoconcert. Bootsman (regio Doetinchem) dook vijf jaar geleden voor het eerst op (toen nog als duo) en kreeg regionale aandacht omdat ze een concert gaf voor een miljoen maisplanten (cornfield sessions). Inmiddels is het duo uitgegroeid tot een volwaardige band en de bandleden duiken regelmatig op in de regio. De muziek die ze maken is een samenvoeging van rock, pop, country en folk en wordt ook vaag omschreven als Roots-Rock. Wat het ook is, het is niet saai.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten